Hvem passer Europa Explore for?

Europa Explore passer for deg som vil utforske og bli kjent med natur, kultur og mennesker i vår egen verdensdel. Vi skal  sammen planlegge en reiserute og gjennomføre denne. Den vil i all hovedsak gå langs bakken med minibuss som transportmiddel. Denne reisemålslinjen handler om å planlegge en Europareise som skal inneholde en lang fergereise, inntil 8000 km langs brede og smale veger. I reisemålstimene vil vi tidlig på høsten finne en endelig reiserute sammen. Se reisa vi gjennomfører i mars 2018 i reisebloggen vår!

Den mest sammensatte og spennende verdensdelen å reise i.

Må man være topptrent for å være med?

Nei, det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i mennesker.

Studietur

Du får i stor grad være med å velge hva vi skal oppleve av det fantastiske Europa som vi bor i. For skoleåret 2017-18 har vi satt endemål for den lange reisen til Athen. Vi reiser med bil og besøker Køln, Nürnberg, Praha, Bratislava, Budapest, Srebrenica, Beograd og Orhid på veien dit. Hjemover skal vi besøke Italia og Paris før vi skilles før påskeferien i Amsterdam. Følg oss på reisebloggen!

Det spesielle med denne reisemålslinja er fokus på å bli kjent med natur, kultur og mennesker i vårt eget Europa. I tillegg er det muligheter for adrenalinkick og aktiviteter du ikke har forsøkt tidligere.

Linjelærer


Sven Wågen Sæther

Sven er rektor ved skolen, og gjennomfører europareisen og turutvikling i nærområdet. I tillegg vil Matthias ha timer på linja.

Utdanning:
Utdanning i musikk og historie, og har lang erfaring med turutvikling i folkehøgskolen.