Søk plass
Hjem  |  Reise Bo og Fritid   |   RBF gjør Reykjavik

Vi har ankommet Island, og hadde dagen til å utforske hovedstaden. Etter en rolig frokost og sen start åpnet vi dagens program med Einar Jónssons skulpturpark og Hallgrimskirka. Jónssons bronsekunstverk i den store hagen og det store kirkerommet ble begge kilder til undring og fascinasjon. Turen opp i klokketårnet gav oss muligheten til å orientere oss i alle retninger utover byen, og la godt grunnlag for videre utforsking.

Vi gikk gjennom de største handlegatene og de minste smugene, fra de store merkekjedene til spennende bruktbutikker, og så på den stilige gatekunsten innimellom alt det andre. Etter nesten tre uker på tur blir kofferten stadig tyngre ettersom vi oppdager nye skatter.

Til lunsj prøvde vi pølser på «Bæjarins Beztu Pylsur», som pølsevogna så beskjedent kaller seg, men etter å ha smakt er vi litt usikre på om det virkelig kan stemme..

På vei til bussen svippet vi innom kunstutstilling i det flotte konserthuset «Harpa» ved sjøen, før vi kjørte opp til «Perlan» oppe i skogen over Reykjavik. Her fikk vi oppleve planetarium, lære mer om dyr og klima på Island og prøve oss inn på tur under en svært lokal isbre. Siden utforsket vi souvenirbutikkene, prøvde en islandsk maltdrikk og nøt utsikten i godt lag.

På kvelden gikk turen til Hamborgarafabrikkan for cheeseburger og chips. Litt kortspill fikk vi sneket inn også, så da var dagen fullendt. Imorgen oppsøker vi den Gyldne Sirkel!