Søk plass
Hjem  |  Afrika Mangfold | Afrikaturen 20   |   Dag 5 – Skolebesøk, Slakt og Fest

De fleste av oss våknet i dag opp hos vertsfamilien for andre dag på rad. Da fikk noen av oss ta del i husarbeid som oppvask, rydding, kosting og mopping av hus. Dette er noe ungene må gjøre før de drar på skole. Barna går ca. en time før de starter på skolen for å rekke å rydde og ordne klasserommet og eventuelt gjøre ferdig lekser der. Etter hva vi forsto er det slik at alle offentlige arbeidsplasser varer fra 08-17 som vil si at skoledagen varer frem til klokka 17.

Vi besøkte den videregående skolen er i dag og fikk en omvisning før vi fikk ta del i noen av klassetimene. Etter timen var over ble vi samlet en liten gruppe bestående av oss og noen av elevene. Her snakket vi om samfunnsproblemer, hvordan vi opplever Norge/Kenya og sammenlignet litt de to landene. På kveldingen kom noen av elevene til campen for å snakke mer med oss.

Siden vi snart skulle flytte oss vekk herfra fikk vi en gave i form av en geit og en høne fra befolkningen. Vi måtte slakte disse to dyrene for å senere spise det som et festmåltid. Ikke alle var like begeistret over situasjonen, men det ble en hyggelig kveld. Noe som gjorde kvelden ekstra hyggelig var at det kom høyttalere og høy musikk. Med en gang musikken ble satt på så vi en helt annen side av barna, de danset og hoppet rundt i flere timer med de sykeste hofte-bevegelsene. Festen holdt på til langt utpå kvelden. Også avsluttet vi med at alle danset macarena sammen.