Søk plass
Hjem  |  Sør-Amerika Xplore | Sør-Amerikaturen 19   |   Machu Picchu

Ord: Ragni

Vi stod opp klokka fire på morningen for å begynne den siste etappen mot målet, Matchupitcchu. Det var bekmørkt og vi måtte bruke hodelykter for å komme oss til det første check-pointet. Der ble passene og billettene våre sjekket. Det var etter dette stoppet at den ordentlige turen begynte. Det var nesten rett opp 3000 trappetrinn. Etterhvert som vi kom høyere ble det lysere.

Hele klassen nådde toppen rundt seks på morningen, alle fornøyde med egen innsats.

Guidingen av ruinene begynte med et obligatorisk fotostopp på det første utsiktspunktet. Der hadde vi gule t-skjorter vi poserte i, slik at guiden ble fornøyd.

Plutselig brøt hele klassen ut i sang, for Minna hadde nemlig bursdag. Det var god stemning i klassen, vi danset og bursdagshatt ble satt på bursdagsbarnet. Det var så god stemning at vi ikke helt la merke til at det stod en vakt og blåste febrilsk i fløyta si for å markere at det ikke var lov å synge.

Det var mange ting det ikke var lov til på matchupitcchu. For eksempel: hoppe, danse, røyke, spise mye(?) mat, synge, gå veldig lettkledd. Virket nesten som et religiøst sted.

Da klokka var ni hadde vi sett det meste av matchupitcchu og var ganske klare for å komme oss ned igjen til Aqua Calientes for å få litt lunsj. Klassen splittet seg og de som var villige til å betale for buss ned, gjorde det, mens de andre gikk. Alle kom seg trygt ned og fikk spist en god lunsj.

Senere på ettermiddagen pakket vi oss ut og dro videre med tog mot Cuzco. Etter buss og tog var vi vel fremme og spiste digg pizza på hyggelig sted. En god dag for SAX.