Søk plass
Hjem  |  Sør-Amerika Xplore | Sør-Amerikaturen 19   |   Fottballprosjekt El Alto og Misjonsalliansen

Vi tilbragte to hele dager med misjonsalliansen sitt prosjekt i El Alto. Hildegunn, som har drevet med dette prosjektet i fire år, var vår kontaktperson.

Blogg Håvard og Even :

el alto og teleferico

I dag var fotballprosjektet fotball krysser grenser på programmet. Dette er et program for unge mennesker som lever i den fattige delen av La Paz. Målet med dette prosjektet er å kunne gi et fritidstilbud til folk som ellers kanskje ikke har råd til det eller mulighet til å reise ned i sentrum av La Paz.
Et annet mål med prosjektet er å holde ungdommen vekke fra andre dårlige miljøer der de kan bli avnhengig av rus eller alkohol!
I dette prosjektet er det barn og ungdommer fra 6-7årsalderen helt opp til 20 år! Her lærer de ikke bare å spille fotball, men også om verdier og samhold.

Da har dere fått en liten introduksjon til hva vi skulle besøke! Først spiste vi deilig frokost på hotellet, før det bar opp fra ca 3600 meters høyde der hotellet ligger i sentrum av La Paz, opp til El Alto som ligger ca 4100 Moh.
Da vi kom opp der fikk vi møte noen av de yngste barna som vi da skulle ha en oppvarmings lek for, før vi fikk spille en fotballkamp mot dem, som dessverre ikke gikk så bra i vår favør! Etter kampen var ferdigspilt fikk vi dele ut litt snacks og drikke til barna før det ble photoshoot der guttene var spesielt populære hos jentene som var med på fotballprosjektet. Etter et meget vellykket besøk på El Alto, dro vi tilbake til hotellet og slappet av litt før vi dro ut og tok oss en rundtur i teleferico, et system av gondolbaner som gjør at man kan komme seg rundt i La Paz uten å måtte stresse seg gjennom vanlig trafikk! Vi hadde en lokal guide som visste akkurat hvilke gondoler vi skulle ta for å få el flott rundtur. Etter runden med gondolbanene signerte vi ut for dagen og gikk tilbake til hotellet.