Søk plass
Hjem  |  RBF-turen 19 | Reise - Bo & Fritid   |   Søndag – vi sjekker Valencia

 

Tekst:  Sandra og Oddgunn

Foto: Sofie, Oddgunn og Hallvard

Hei bloggen, har du savna oss?

Etter reisedag fra Island til Spania, god suppe (litt lørdagsgodt), en god natt søvn og god frokost laget av verten (Kjetil Ove Grimstad) i vårt nye «hjem»  Finca Abogat, var vi klare for å innta storbyen Valencia ( 807 396 innbyggere).  Det er en god times kjøring nordover fra Xativa, som er nærmeste by til Finca Abogat.  «Hjemmet» vårt ligger for øvrig på en høyde med utsikt over appelsinåkrer så langt vi kan se.

Nok om det, vi kjørte leigebiler til Valencia, parkering fant vi lett ved City of Art and Sciences. Et område med fantastisk flotte bygninger, må kunne sitt fag for å konstruere noe sånt. Yrende liv rundt vannspeil, kjekt å bare gå og se, nyte atmosfæren.

Det geniale med Valencia er at en grønn lunge – park går gjennom store deler av byen.  Vi styrte inn på en gangveg og satte kursen mot gamlebyen.  De fleste store byer har en gammel bydel –  de er alltid verdt et besøk.  Etter en fin spasertur i parken, spiste vi lunsj i gamlebyen.  Med ny energi vandret vi i trange gater omkranset av fine gamle bygninger.

Når vi har gått langt, det er varmt og det er helg –  da blir det is.

På turen tilbake gjennom parken, la vi inn en treningsøkt i en trimpark. ( en slik ønsker vi oss på skolen, Sven)

Nå tror du nok at en lang innholdsrik dag er over, men dagens høydepunkt står for tur;  vi skal overnatte i Oceanografic – akvarium-  Sleeping with sharks.

Etter omvisning bak kulissene, der vi fikk lære mye om hvordan de jobber i akvariet og om fiskene, spiste vi et treretters måltid.

SÅ flyttet vi inn i haitunnelen.  Mange forskjellige fisker svømte rundt oss hele natten.  Det var kjempekoselig, haiene smilte og skatene danset for oss. En sverdfisk svømte forbi og tunfiskene svømte rundt og rundt i stim.

Vi er ikke sikker på om haier snorker, eller om det var Hallvard……eller kanskje Samuel.