Søk plass
Hjem  |  RBF-turen 19 | Reise - Bo & Fritid   |   En dag som dyretrener

Foto: Julie, Odd Harald og Hallvard

Tekst: Hanne og Julie

 

Siste dagen på tur tilbrakte vi i dyreparken Rio Safari i Elche. Dagen startet med safaritog rundt i parken der vi så mange forskjellige dyr. Antilope, bøffel, jaguar, orangutang, dromedar og hvit løve var noen av dyrene vi så fra toget.

Etter en liten bomtur opp til lemurene, vi trodde vi skulle få komme inn i buret, gikk vi til sjøløvene. Et av dagens høydepunkt var nemlig at vi skulle få bade med sjøløvene og prøve oss som dyretrenere. Vi ålet oss inn i de trange våtdraktene og steg ut i det iskalde vannet. For de av oss som ikke har badet enda i år, var det litt av en overgang fra solvarmen til det kalde vannet. Selene svømte rundt oss og vi fikk klappe de og gjøre forskjellige triks med de. Vi var også så heldige at vi fikk et kyss både på kinnet og på munnen! Alle var kjempeflinke og så ut som ekte dyretrenere der de manøvrerte selene både i bassenget og i lufta. Sjøløvene var veldig søte, men mye større enn mange av oss hadde sett for oss på forhånd. Tre sjøløvekyss rikere måtte vi til slutt opp av vannet for å sjekke ut resten av parken.

På andre forsøket fikk vi komme inn til lemurene. Her var det mange som til tider hadde flere lemurer hengende på seg, og tabbehatten til Mathias var et spesielt populært leketøy. Sandra hadde skikkelig teken på lemurene og hadde nesten hele tiden en eller to lemurer på ryggen. Morsomt å se hvor komfortable de ble med mennesker etterhvert, hvertfall hvis det var en liten godbit inne i bildet.
Etter lunsj gikk vi rundt i parken og tittet på resten av dyrene. Det ble også tid til en liten is for noen.

Etterhvert gikk bussen tilbake til hotellet der vi pakket koffertene våre, dusjet og spiste middag på hotellet. Luksus med to desserter!!

Siste kvelden skal utnyttes til det fulle med brus, spilling i spillehallen og gåtur i byen.