Søk plass
Hjem  |  New Zealand Friluftsliv | New Zealandturen 19   |   No service. No problem. No worries.

Tongariro, i forgårs

Her er vi trygt på plass på den ene plassen aldeles uten nettverk til verden. Ihvertfall hvis vi ikke vil betale 60 kroner for 500mb fra en satelitt. Vi er ikke så forferdelig utenfor verden, det er bare et kvarter ned til bensinstasjonen der jeg skrubba vekk insekter fra frontruta på vei hit. Etter det kom vi opp i terrenget, og brått med et veldig fjell på venstresida der det kom ut røyk. På to steder. Tongariro mountain crossing går for å være den mest spektakulære dagsturen i landet, og blant mange går den for å være blant de 10 flotteste i verden.

Dit skal vi i morgen!

Dag 1 landa vi klokka 6 på morgenen, snorklet med rokker og snapperfisk, og flytta inn hos maoriene i Waitomo. Dag 2 var underjordisk rafting, og ettermiddagssol på Kawhia beach – stillehav så langt øyet kunne se, og kokvarmt badevann rett opp fra sanden. Dag 3 Hobbiton, eventyrlige Hobbiton, og rafting på jungelelv med 7 meter høyt fossefall, og rusletur på kvelden i ny by, Roturoa. Dag 4 hadde vi egentlig fri, men 4 dro på ei 20 km sløyfe med terrengsykling i eventyrlig gigantisk skog med 50 meter høye Redwoodtrær (det aller høyeste 72 meter!!) mens resten dro på badetur i oppvarmet elv, før kvelden bød på besøk i Maorilandsby i skogen, med undervisning, konkurranser, utrolig sang, selvsagt krigsdansen haka og nydelig middag kokt i kokegrop i jorda.

Derfra dro vi i dag.

Så enormt med inntrykk.

Så mange slags landskap og storslått natur. Allerede før vi er kommet til de virkelig store naturkontrastene.

Turen i dag tok oss forbi byen Taupo, ved innsjøen med samme navn. Den største innsjøen i landet, omgitt av termisk jordvarme, kilder av kokende vann og store kraftverk som produserer strøm av jordvarmen. Og nok et varmt bad, med valgmuligheter fra 45 grader til 17.

Livet leker i friluftslivklassen, og de første skrubbsåra holder på å gro! Issa fikk en karamell i øyet på raftinga når flåten landa etter 7 meter fall, og er lett blå på 3. dagen. Jørgen fikk som fortjent skrubba et bein til blods etter å ha sloss litt med Ida Eline flytende ned et stryk i elva mens leggen skrapte bunnen. Brian har ikke noen sår ennå, men hang opp håndkleet til tørk et sted der det sto det var forbudt å henge opp håndklær i kveld – det er ille nok. Glenn har neppe glemt hvor dyrt det blei å ha lest feil på importreglene for snus, men er bortimot like glad som før, bare det er nok Voltarolsalve. Ida Elines største sår er at solinga ikke går som forventa, det er en kamp å stå å kikke mot himmelen og rope «kor eeeee sola??»

Noen kommer til å spørre om igjen i morgen om det læreren sa i dag, det er nokså sikkert. På sikt kan det bli åpne sår av slikt, og plasteret heter dannelse. Følge med. Skille det viktige fra det uviktige. Ei lekse hver eneste dag.

Den som ikke fulgte med i dag var Toyotaen, når innsjøen vi kjørte langs blei så vakker at vi vrengte inn på ei brygge for instamoment og ett stk impulsivt bad, mens minibuss nr 1 forsvant bortover riksvei nr 1 til en ukjent bensinstasjon. Det ordna seg.

I dag slo Eline til med konkurranse som scoret høyt på underholdningsverdi, lattermuskler og aha opplevelser. Stipp to be? Med en salatbolle full av lapper med de rareste eller stolteste tingene hver og en har opplevd, kom utrolige historier for dagen! Hvem kan sjonglere med 3 baller? Hvem stilte på scenen foran 1000 tilskuere uten å kunne en eneste av replikkene sine? Hven slo søstra si i svime? Hvem holdt begravelse med tale, gravstein og gjester for en avdød, lokal fugl?

Følg med, kanskje det blir avslørt..

Vi blir fulgt av en lykkesky, akkurat stor nok til å vaske fluene av vinduet på bilturen i dag, men borte når vi bada og hadde lunsj. I morgen skal den bare levere noen dråper på oss sier værmeldinga, før den slår seg løs og lager mye regn når vi er ferdige med vår store fjelltur.

Timingen er upåklagelig.

To be continued, når vi kommer på nett. Helt sikkert med bilder.

Ord – Knut Ståle.

Please check your feed, the data was entered incorrectly.

BeReal!
Vi har samlet noen av elevenes BeReals fra ulike steder på skolen:)
FHS er tross alt mest hverdager med kjekke folk!
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv #bereal
...

46 0

Erlend går Friluft New Zealand linja og deler noe av sin erfaeing så langt med livet på Ålesund Folkehøgskole!
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet
...

0 0

Hvordan er en helt vanlig dag på Ålesund Folkehøgskole?
Ida tar oss med på en vanlig torsdag på ÅFHS. Hverdagsrutiner, linjedag med Friluftsliv New Zealand i klatrehallen, internatlivet, matsalen og fritid.
En dag på folkehøgskole er variert, sosialt, spennende, lærerikt, gøy, mettende og mye mer:)
Bli med inn i Idas hverdag!
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

64 0

#TB til en nydelig akedag i desember!❄️☃️

#alesundfhs #fhsliv #alesundnz #enreiseforlivet
...

9 0

Emily forteller om hvordan hun har opplevd det å reise med folkehøgskolen.
Å reise har en enorm potensiale for læring og utvikling. Reiser i folkehøgskolen er unike og kan gi mye mer enn du kanskje er klar over før du får oppleve det selv:)
.
.
.
#enreiseforlivet #fhsliv #alesundfhs
...

0 0

Mat på skolen er en veldig viktig del av elevenes hverdag. God mat med mye næring, av høy kvalitet med fyldig smak. Vi er stolte av kjøkkenet vårt og de som leverer 4 måltid av høy kvalitet til elevene hver eneste dag!
Dagens rett er PIZZA! Kaldhevet deig i 20 timer, hjemmelaget saus etter hemmelig oppskrift, rene råvarer fra lokale produsenter. Bakt med kjærlighet av vår dyktige kjøkkensjef Bjørn Rune. Ingen snarveier til de beste matopplevelsene for elevene!
Det er en fryd å bo på en skole som bygger fellesskap og sosial trygghet rundt et matbord av så høy kvalitet.
Velkommen til bords:) Vi garanterer at det kommer til å smake!
Fun Fact: Kjøkkenet serverte ikke en eneste middag to ganger fra skolestart til høstferien!
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet
...

9 0

Sigurd gikk Canada Backcountry linjen skoleåret 2021/22.
Han deler noen tanker reise i folkehøgskolen, linjeturen til Canada og hvordan turen endret måten han ser på verden.
Er du gira på et annerledes år med friluftsliv i fokus og en uforglemmelig og unik tur til British Columbia, Canada? Da er det verdt å se nærmere på @canadaafhs
Opptaket starter 1 februar. Søk i dag!
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv #friluftsliv #liveterbestute #dntung #topptur
...

9 0

Skolekatalogen vår kan leses i papirformat og på nett! Ingen begrensning på hvor du kan bli kjent med oss og hva et år her kan vøre for DEG:)
Lenke i profil for digitalt versjon.
Katalogen er distribuert over hele landet, gis ut på stand osv. Har du en katalog som du har lest på et litt uvanlig sted? Send oss et bilde av deg og der du nyter å drømme om et anneledes år på Sunnmøre!
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
...

12 0

Nå er det bare noen få uker til vi begynner opptak av nye elever for skoleåret 23/24!
Fantastisk beliggenhet, varierte og spennende linjer, reiser med mening, et unikt fellesskap på tvers av linjer. Skolen vår har mye å by på! DU er velkommen til Ålesund FHS!
.
Europa Backpack
Canada Backcountry @canadaafhs
Afrika Mangfold
Australia Roadtrip @afhsbackpack
Sør-Amerika Xplore @soramerikaxploreafhs
New Zealand Friluft @newzealand_afhs
Australia Multisport @multisport_afhs
Reise Bo og Fritif @alesundrbf
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet
...

27 0

Australia Roadtrip (tidligere Australia Backpack) er linja som tar deg ditt de færreste som besøker Australia tar turen. Det finnes mer i dette enorme landet enn surfing og Operahus!
Et eventyr i Outback'en med spennende møter med kultur og mennesker. Oppdag et vilt landskap i et gåtefullt urtidsområde og Australias siste nybyggermark.
Og så får vi med oss både surfing og Operahus i tillegg med litt tid på østkysten også:)
Finn ut mer på afhs.no
@afhsbackpack
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #outback #enreiseforlivet
...

26 1