Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry | Canadatur 19   |   Paddle Party With Whale Soup

3 dagers padletur fra Ucluelet til Barkley Sound og Broken Islands Group er prikken over «i»en på en tur som har overgått all forventning. 

Vi padlet fra Ucluelet, som betyr trygg havn på stammespråket, mot vest for 3 dager med padling og teltliv i et av Canadas mest kjente padleområder. Majestic Ocean Kayaking hadde utstyrt oss med dobbelkajakker i glassfiber av beste kvalitet, 3 meget erfarne lokale guider (ei kom nettopp fra padling i Antarktis), uendelig mengder mat og en rute som kunne potensiellt vise oss mye fint. 

I løpet av 25 kilometer til øya der vi etablerte teltleir fikk vi med oss mye fint. Ved lunsjpausen på ei lita øy lå det 5-6 gråhval kun 10-15 meter fra land og beitet på havbunnen. I løpet av dagen kunne vi telle opp mot 20 hval observert fra kajakken! I tillegg så vi utallige sel og ørn, en sjøløvekolonni og til om med kolobri fugler! Bjørn finnes også i disse traktene og var observert i havneområet i Ucluelet dagen før vi reiste på turen, men vi fikk dessverre ikke se noen av disse flotte dyra som nettopp har kommet ut av hiene sine for våren. 

Været denne første dagen var fantastisk med lett padling med lite vind. Lunsjpausen bugnet av mat som veltet ut av lukene på kajakkene våre og ble dandert av guidene til stor begeistring fror sultne padlere. En vannmelon!?! Det er mulig på padletur:) Det var heller ikke noe å si på øya som skulle være vår base de neste dagene. Flotte teltplasser med strandutsikt gave oss følelsen av å være på en øde øy i Stillehavet. Vent. Vi var faktisk på en øde øy i Stillehavet:) Leiren var godt forberedt på eventuell værskifte med store presseninger over «kjøkkenet» og en «sittegruppe» blant drivvedstokkene på stranden. Det viste seg å komme godt med….