Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry | Canadatur 19   |   Industry Day

Friluftslivsindustri er big business og har mye innflytelse på hvordan vi bruker naturen vi alle er så glad i. Hvordan en industri basert på forbruk av utstyr samtidig arbeide for miljøet?¨

Turen vår har mange innfallsvinkel til det som er hovedfokuset vårt gjennom hele året, aktivt friluftsliv. I Vancouver området finner du hovedkvarter til utallige små og store bedrifter knyttet produksjon og distribusjon av utstyr til alle typer friluftsliv. Arcteryx, G3, Chromag, Rocky Mountain, Norco, MEC og mange fler omsetter for millioner av dollar til hele verden fra sine baser her i BC. 

Vi fikk ta turen til to av disse i løpet av en rolig dag mens vi var basert i Squamish. MEC er Canadas størte friluftslivskjede og har butikker i alle de største byene i landet. Det drives som en kundeeid coop og i tillegg til varesalg tilbyr de kurs, utleie av utstyr, reperasjon og arrangement. Deres nye hvedkvarter i Vancouver er et studium i moderne bærekraftig byggeteknikk og er samtidig en inovativ arbeidsplass på andre måter. 

Norco Bicycles er Canadas eldste sykkelmerke og distribuerer sykler til hele verden fra lokalene sine i Port Coquitlam. Her fikk vi grundig omvisning over lager, verksted, test senter, inginøravdeling og kontor spekket med historiske minner fra over 50 år med sykkelproduksjon. Norco har vært med på å forme vår forståelse av moderne terrengsykling gjennom utviklingen av noen av verdens mest progressive design som er testet og brukt på noen av verdens beste stier i deres nærområde. 

Tusen takk til MEC og Norco. Rause mennesker som brenner for de de holder på med. Smittende engasjement!