Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry | Canadatur 19   |   Hot Springs Cove

Når vi reiser utenfor turistsesongen får vi plasser som ikke en gang kan drømmes helt for oss selv. Bli med til enda et slikt sted i rekken av steder vi har fått nyte på denne måten i løpet av Canada oppholdet. Hot Springs Cove i Maquinna Provincial Park. 

90 minutter med båt fra Tofino tar det til Manquinna Marine Provincial Park. Området ligger på en odde som stikker rett ut i Stillehavet. Etter 30 minutter gange på en rekke imponerende sammenhengende gangbroer og trapper finne du en helt urørt varmekilde der ingen har endret på noe siden urbefolkningen begynte å besøke dette varme vannet i havgapet for vel 3000 år siden. Noen få små fossefall fyller 3 kulper som blir progressivt mindre og smalere jo nærmere sjøen du kommer. I den største er det plass til ca 8 personer som sitter trangt. Ved flo sjø eller med store bølger trenger sjøvann seg inn mellom berget og skifter ut vannet i kulpene som til vanlig holder ca 40 grader. 

Regnskog, varmekilder, rik historie, en sjøløvekolonni, 4 hval og utallige seler observert på sjøveien. Canada er eksotisk og vi blir nok en gang minnet på at de virkelig store oppdagelsene gjøres utenfor allfarvei og utenfor de mest opplagte sydenstrøka. Gi Canada en sjanse, du vil ikke angre:)