Søk plass
Hjem  |  Afrika Mangfold | Afrikaturen 19   |   Ngorongoro og Serengeti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst og foto: Ragna Svendsrud Sørlien

« Vi vender snuten nordover mot safari i Ngorongoro og Serengeti! »

Heisann kjære blogglesere!
Klokka 08.00 i dag startet reisen nordover i Tanzania. Et høydepunkt vi alle har gledet oss til er her – safari! Vi er veldig spente på hva som vil møte oss i Tanzanias og kanskje også Afrikas mest kjente nasjonalpark, Serengeti.

Serengeti er et masaiord som betyr «endeløs flate». En av sjåførene våre Simba forteller at Serengeti er opp i mot 15 000 kvadratmeter stort. Det kommer kanskje derfor ikke som en overraskelse når jeg forteller at Serengeti har den største tettheten av pattedyr i verden. En ting er sikkert og visst… Vi er klare for en naturopplevelse for livet!

I begynnelsen var bilveiene så rette at vi kunne speide flere kilometer frem. I det vi krysset Ngorongoro naturreservat, ble veiene svingete og trange, og vegetasjonen tett og grønn. Like etterpå fikk vi servert lunsjbokser ved et stort, åpent utsiktspunkt. Her kunne vi speide utover det vakre krateret. Veien gikk gjennom Ngorongoro og inn i Serengeti. Fra bilvinduet fikk vi blant annet se elefant, gnu, giraff, sebra, antilope, hiene og kamel. Jeg observerte også mange mennesker fra masaistammen, husene og de store flokkene deres med kyr. Langs vegen stod to gutter med svart og hvit ansiktsmaling og hoppet, de feiret at de hadde blitt omskjært.

På ettermiddagen kunne vi se himmelen mørkne, og det tok ikke lange tiden før et kraftig regnvær satte i gang. Det var noen litt bekymrede ansikt i bilene… Ato hadde nemlig fortalt oss at hvis det blir regnvær kommer slangene inn i teltet på natta. Haha. Jeg trenger vel ikke fortelle engang at dette var en Ato’s tåpelige spøker. Ja, vi har blitt ganske vandt til dem etter syv måneder sammen. Da vi ankom leirstedet hadde heldigvis regnværet gitt seg og vi fikk en koselig kveld sammen.

Vi gleder oss til fortsettelsen i morgen!