Søk plass
Hjem  |  USA Travelstudy 18   |   Politics

Etter cowboys og natives stod i dag et nytt tema på programmet: Politikk.

Vi tok turen innom Little Rock, hovedstaden i Arkansas. Der ble vårt første stopp William J. Clinton Library. Når en amerikansk president går av blir det vanligvis bygd et senter som samler på alt som har med presidentens liv og virke å gjøre. Det kalles Presidential Library. Som regel å finne i hjemstaten til ekspresidenten. Og Arkansas er William J (bedre kjent som Bill) Clintons hjemstat. Her troner en vakker bygning over Arkansas River, absolutt en president verdig. Alt om hans 8 år i det Hvite Hus og Clintons karriere presenteres over tre etasjer. Fra store triumfer til skandaløse dager. Mye å lese og lære om. For elevene er nok Hillary mye mer kjent, men det var likevel lærerikt å få se et slikt «bibliotek».

Mange amerikanere vi har snakket med ser ut til å savne de «gode gamle dager», der en president var en president. Flere ganger har vi blitt spurt om hva vi i Europa tenker om USA og dets leder. Og nesten før en rekker å svare kommer forsikringen om at alt kommer til å bli bra igjen… På tv er det nonstop rapportering fra det Hvite Hus og staben der som holder på å gå i oppløsning. Bortsett fra FoxNews er det ingen som ser ut til å ha tro på Trump og hans team. Men i hagene og langs motorveiene her sør finnes det fortsatt en del Trump-skilt og -plakater. Ingen tvil at landet preges av en dyp splittelse i befolkningen. – Spennende tider for oss som får reise rundt og kjenne på pulsen.

Etter en nydelig lunsj med catfish respektive homemade burger og en liten rusletur i byen og langs elva, satte vi kursen østover igjen. Mange mange miles på Interstate 40. Strake veien med tusenvis av trailere og generelt masse trafikk. Men til slutt kunne vi krysse broa over Mississippi og rulle inn til Memphis, Tennessee! Her skal vi bo to netter. Dr Martin Luther King Jr og Elvis Presley, men også Beale Street og musikk kommer til å prege dagene her i stat nr 5 på vår liste. En liten kveldstur ut ble det allerede i dag. Og fra gutterommet kunne en høre «Walking in Memphis».

Have a good one – Y’all!