Søk plass
Hjem  |  USA Travelstudy 18   |   Peaches, cotton & palms

Hallo fra Orlando! Ja, vi har reist helt ned hit. Vi la om planen lite grann for å unngå ekstra miles og for å få en roligere dag i morgen. Jacksonville ble byttet ut med Orlando. I dag har vi virkelig vist bilkondis. Og fått sett mye samtidig.

Tre stater og to tidssoner på én dag. Turen startet tidlig fra Alabama og førte oss nok en gang gjennom flotte Dixieland. Så hoppet plutselig klokkene over en time og et skilt ønsket oss velkommen til Georgia. Staten kjent for flotte golfbaner, fersken-, peanøtt- og ikke minst bomullplantasjer. Riktignok er vi litt for tidlig ute for ferskensesongen, men trærne var lett å få øye på. Det må være litt av et syn når de står i full blomst! Bomullplantasjene ligger lenger øst enn hvor vi kjørte i dag, men noen enorme gårdshus i kjent Antebellum-stil var det likevel å se. I alle fall for de som holdt seg våken i bilen. Til lunsj drakk noen av oss (kanskje uten å vite om det) en ekte Georgia-drikk… Coca Cola! Andre satset heller på iste, også det en kjent spesialitet fra sørstatene.

Videre kunne en oppdage noen sørstatsflagg langs veien og massevis av billboards med religiøse eller våpenvennlige budskap. For sjåførene gjaldt det å holde konsentrasjonen oppe, fordi du plutselig kunne møte på et rullende hus eller en ekstrabred lastebil som prøvde seg på en ellevill forbikjøring… heldigvis gikk alt bra og vi er trygt fremme i Florida! Jubelen i bilen var stor da vi krysset grensen til the Sunshine State! Og solskinn hadde vi gjennom hele dagen i dag også. En frisk bris ser ut til å følge etter oss, men nå skal det visst bli varmere. Det gleder vi oss til!

I den siste fasen av turen vår skal det satses på en fin blanding av aktiviteter, romfartstudier og avslapping. – Følg med videre!