Søk plass
Hjem  |  USA Travelstudy 18   |   Graceland & Mississippi

Elvis Presley – trenger vi å si mer? I Memphis finner en Graceland, drømmehjemmet til «The King of Rock ‘n Roll». Her bodde Elvis i nesten 20 år frem til hans tragiske død i 1977. Et enormt anlegg med flere store bygninger og flotte hager. I dag er det åpent for fans og interesserte fra hele verden. Utstillinger med troféer, biler, fly og masse dyrt interiør. Og selvsagt mye musikk. En imponerende omvisning som du tar på egen hånd med hjelp av en iPad. Her får du vite alt om Elvis og livet hans som musikk- og filmstjerne. – De av oss som valgte å ta turen til Graceland koste seg i alle fall stort! Andre valgte heller å slappe av litt på hotellet.

Elvis ble født i staten Mississippi. Og det er dit (motor-)veien førte oss etter lunsj. Nå er vi kommet til Jackson. Herlig å kjenne på den milde gode vårlufta her nede. Stemningen er fremdeles topp og vi feiret oss selv med en hyggelig fellesmiddag (sjømat) og kinobesøk i kveld. Nå skal vi sove lenge og lade opp til fortsettelsen av roadtrippen vår.

Mississippi er en fattig stat. Men likevel så flott at noen tyske immigranter valgte å kalle den nye hjemplassen for Glückstadt – Lykkeby/Flaksby. Med fin natur og store grønne områder, hyggelig folk og ordentlig sørstatsstemning. Her er det god plass. Mens en kjører langs Interstaten i 130 km/h er det lite sivilisasjon å se. Store skoger, enorme åkre og av og til en «lonesome farm». Å reise på denne måten gir et godt inntrykk av hvor enormt stort USA er. Rett fram i timevis og likevel er du fortsatt bare halvveis gjennom én stat! Deilig å ha god musikk i bilen – egne Spotify-lister satt sammen til denne turen! Johnny Cash med «Jackson» var så klart en av dagens favoritter!