Søk plass
Hjem  |  USA Travelstudy 18   |   Flying high!

Det går strålende med oss her borte i statene. Nok en innholdsrik og spennende dag er over og vi slapper av hos våre vertsfamilier. Praten går og tiden flyr. Her koser vi oss!

Dagen startet med et besøk på Campusen til Missouri Western State University (MWSU). Før omvisningen startet, fikk vi se et show i planetariumet om sjømonstre som levde i dette området av Midvesten. For 250 millioner år sida selvsagt. Kjempekult men også litt utfordrende for noen mager… stikkord sjøsyk. Men vi kom oss på beina igjen.

Internasjonale studenter tok oss med på en runde på universitetet som imponerer med kjempeflotte fasiliteter. Her finnes det alt fra toppmoderne fotballbaner til et stilig kunstgalleri. TV-legenden Walter Cronkite har fått sin egen Mermorial Hall. Han var jo tross alt fra St Joseph! Hva hadde han vel sagt om dagens Fakenews-sirkuset?

Imponerende var også lunsjen vi fikk på MWSU. Utvalget av sunn og god mat er alt annet enn hva en kanskje hadde forventet av en amerikansk skole. Terningkast 6!

Sgt Scott tok seg av oss på Rosecrans Air Force Base og ga oss nok en unik opplevelse. Det er ikke alle forunt å få komme inn på en amerikansk flybase. Vi lærte mye om hva 139th Airlift Wing driver med og hvordan deres fly C-130 Hercules opererer rundt om i verden.

Fellesprogrammet ble avsluttet hjemme hos Debby og Jim med et lite foredrag om våpen i USA. Det som en forberedelse til morgendagen hvor vi etter planen skal besøke en shooting range. Og CSI.

Om været trenger vi vel ikke si så mye… bare se på bildene! 🙂