Søk plass
Hjem  |  USA Travelstudy 18   |   Bienvenue en Louisiane!

Mississippi ligger bak oss. Etter en rolig start på dagen tok vi turen sørover. Så langt som overhodet mulig. Plutselig ble motorveien til en uendelig bro og under oss lå sump, sump og atter sump. Når det i tillegg dukker opp veiskilt som gjør at en skulle tro en befinner seg i Frankrike heller en USA, ja da er det utvilsomt Louisiana vi snakker om! Den siste halvtimen inn til New Orleans økte trafikken enormt. Mange som hadde planer om en helg i byen. Men vi fant fram og fikk sjekket inn til slutt.

Klart vi måtte ta en tur på byen også. I skrivende stund er elevene fortsatt ute mens vi gamlinger har trukket oss tilbake til litt kontorarbeid. I kveld er det italienerne som har tatt over den franske byen; en fargerik parade av et eller annet italiensk slag satte sitt preg på French Quarter. Livet i gatene kan minne litt om San Francisco… veldig mangfoldig og en god porsjon «karneval».

I natt skal vi gå over til sommertid. Det vil si vi mister en time søvn, men likevel skal vi opp tidlig for å rekke en omvisning i byen. Skal bli spennende å lære mer om franskmennene som kom nedover Mississippi River og startet bosetningen Nouvelle Orléans.

A bientôt!