Søk plass
Hjem  |  USA Travelstudy 18   |   18’000 feet

Hva er det med folk som kaster seg ut av et perfekt fungerende fly høyt over Cape Canaveral? – Vel, spør våre 4 «galninger» som nettopp gjorde det i dag! Det kalles Skydiving; egentlig en veldig god forklaring av aktiviteten. Å stupe ned fra himmelen.

Rett etter soloppgangen reiste vi til Skydive Space Center i Titusville, direkte overfor Kennedy Space Center som vi utforsket i går. Nå var planen å fly over NASA, hoppe ut av flyet og så lande igjen med fallskjerm. Finere forhold går det ikke an å få. Perfekt flyvær!

Etter å ha skrevet under på sikkert 15 ark med advarsler og kontrakter kunne Emma, Amal, Oddi og Herman endelig klatre ombord på Beechcraft Kingair-flyet. To kraftige motorer på denne flytypen gjør det mulig å komme seg fort opp i høyden, med opptil 15 hoppere. Dermed tar det ikke mer enn 9 minutter for å komme seg på 18’000 fot, rundt 6’000 meter. Verdens høyeste fallskjermhopp for vanlig folk! – Nei, vi nøyer oss ikke med nr 2… Alt er større her borte!

En opplevelse for livet! Vi kan med glede melde om at alle kom seg kontrollert ned igjen (fordi ned kommer du uansett…). Blandingen av masse adrenalin og litt sjokk bidro til at heltene sovnet fort i bilen.

I kveld koste vi oss med en fellesmiddag på Olive Garden. Jim og Carl spanderte middag på alle, som deres «takk-for-turen»! Heldigvis er vi ikke helt ferdig enda. I morgen venter et besøk av en Black Church, før vi drar tilbake til Orlando.

PS: Happy St Patrick’s Day!