Søk plass
Hjem  |  USA Travelstudy 18   |   1+1 = Home, Sweet Home!

Noen ganger går ikke alt etter planen. Særlig når det er faktorer i bildet som en ikke rår over. For eksempel været! Når du skal ut å fly og to kraftige tordenvær krysser banen. Nettopp det skjedde med oss. Vi ventet ved gaten i Orlando og håpet på å rekke opp til Minneapolis, slik at KLM kunne fly oss videre over Atlanterhavet. Men tordenværsesongen i Florida hadde oppstart på tirsdag ettermiddag lokal tid. Inklusive tornadovarsel. Lynnedslag rundt omkring på flyplassen stoppet trafikken en god stund. Og når den endelig kom i gang igjen, var vi allerede for sent ute. Delta Airlines hadde ikke noen andre muligheter ledig og ba oss dra til Minneapolis uansett. Med et minimalt håp om å kanskje kunne nå Amsterdam-Dreamlineren bordet vi flyet. Men da bagasjetraktoren fikk motorstopp rett under vingen til flyet og en lang operasjon måtte til for å få den i gang igjen, ja da var det ingen tvil igjen: Vi skulle strande i Minnesota.

Etter en tre timers flytur kom vi endelig til Minneapolis. Klokka var da rundt midnatt. Den positive overraskelsen var at Delta Airlines hadde gjort klar nye billetter pluss hotellkuponger mens vi var i luften. Ikke verst! Slik fikk vi i alle fall sove i ei seng og hadde en reell sjanse til å komme oss hjem dagen deretter. Ingen selvfølge med tusenvis av ombookinger pga været. Flere passasjerer fra vårt fly kunne ikke loves en ny flight til Amsterdam for neste dag.

Vi fikk altså 1+1: Én ekstra natt i USA pluss én ekstra stat! Den nye ruta gikk nemlig via Boston i Massachusetts. Greit nok, men vi kunne ikke slappe av før vi var om bord på flyet fra Boston til Amsterdam… en voldsom snøstorm herjet nemlig nok en gang på østkysten av USA og nærmet seg Boston i stor fart. Store deler av flytrafikken på østkysten måtte innstilles. Da vi landet i Boston ble vi møtt av en infoskjerm med masse kanselleringer; kun få flighter skulle gjennomføres. Deriblant Amsterdam! Men vi ble bedt om å borde fortest mulig slik at flyet kunne komme seg av gårde før oppsatt tid. – Vi klarte det og er nå tilbake i Europa!! Herlig! Ett døgn forsinket. Og ikke fikk vi fly med en splitter ny Boeing 787-9 (Dreamliner) fra KLM heller. Men la gå! Det kunne blitt mye verre…

I løpet av dagen skal vi alle komme oss til Oslo, Bergen eller Ålesund. Dermed er USA Travelstudy 2018 avsluttet. En fantastisk reise med enormt mange opplevelser! Vi har virkelig fått sett mange sider av USA. Ikke minst har vi hatt spennende og hyggelige møter med åpne og trivelige mennesker!

Nå tar vi påskeferie og deler inntrykk og opplevelser med familie og venner hjemme. Vi takker for oss her på bloggen og ønsker alle en riktig god påske!