Søk plass
Hjem  |  USA Travelstudy 17   |   NASA imponerer

Dette var S T O R T. Kennedy Space Center skuffet ikke. Og vi vet at bildene aldri kan gi et godt nok inntrykk av hvor enorme både avstander, bygninger og raketter er på dette stedet. Vi kan bare vitne om at det er S T O R T.

Vi fikk forresten også sett krokodiller langs veien i dag. Det er verdt å nevne i forbifarten, da det skapte mer furore og jubel i turistbussen enn noen av de andre sightene. Veldig eksotisk!

Men tilbake til historien om verdensrommet og jakten på den perfekte rakett-oppskytningen. Gjennom både guidet busstur og inne i senteret fikk vi et fantastisk innblikk i hvilken presisjon og kraft som skal til for å komme seg ut i verdensrommet. Vi så utstyr som astronauter har brukt og vi fikk se fullskala modell av rakettene som ble brukt under Apollo-prosjektet, det velkjente racet for å komme seg velberget til månen og hjem igjen. Vi fikk bli med på gjenskapingen av hvordan Apollo 8-oppskytningen opplevdes fra kontrollrommet, og vi fikk multimediashow fra månelandingen. Vi fikk komme tett innpå verdens største 1-etasjes bygning (tilsvarer 52 etasjer), hvor selve rakettene bygges, og de enorme plattformene og «vognene» de fraktes på fra bygget til utskytningsstedet flere miles unna. Vi lærte nye detaljer, som at det tar opptil 8 timer å kjøre rakettene bort dit, på spesiallaget vei laget av steiner som ikke kan antenne ild (flintstein kunne for eksempel aldri blitt brukt..). Når rakettene skytes opp, bruker de flere tonn drivstoff i sekundet. Mange imponerende fakta har blitt oss servert i dag. Nyt bildene!

Kvelden brukte vi på en god restaurant ved navn Olive Garden. Vi feiret to bursdagsbarn i dag: Matthias og Ane. Hipp hurra!

Håper alle får sove godt i natt, for i morgen venter en stor dag for noen av gjengen: Fallskjermhopping for de ekstra tøffe!