Hvem er vi?

Ålesund folkehøgskole tilbyr et unikt skolekonsept. Vi er reiseskolen. Du velger fag basert på dine interesser og med tanke på din personlige utvikling. Et år hos oss er eksamens- og karakterfritt. Folkehøgskoleåret kan gjøre at du gjenoppdager gleden ved å lære noe nytt. Lærerne er inspiratorer og veiledere, og dialog er et kjennemerke i våre undervisninger.

Ålesund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Basert på livsglede skal året være en indre personlig reise, en sosial reise og en reise ut i verden. En reise for livet.

 

Her finner du oss

 

 

Her kan du bo

For mange er dette første gangen de bor hjemmefra, noe som kan være forbundet med nysgjerrighet og spenning. Hos oss deler du rom med en reisekamerat og har alt du trenger for ditt reiseår.

Hovedetasjene (1.og 2.etg) i internatet rommer de fleste elevene. Rommene er tilrettelagt for to personer, har nye vinduer og egen dusj/wc.

Vi har også noen enkeltrom i 3.etg i internatet, i det vi kaller 4-ern (tidligere rektorbolig – nå benyttet som internatavdeling) og 6-ern (nok et hus benyttet som internatavdeling.)

Prisene tar utgangspunkt i dobbeltrom i internatet med dusj/wc på rommet. Enkeltrom har tillegg og bor du i de få dobbeltrommene uten dusj/wc får du et fradrag.

Borghallen er skolens nyeste anlegg som er hele 544 kvm. Den nye idrettshallen har to volleyball- og fotballbaner, badminton, håndballmål, innebandy, eget styrketreningsrom, galleri og kafeteria med kjøkken.

 

Velkommen til Ålesund og Sunnmøre

Ålesund Folkehøgskole er lokalisert i hjertet av Ålesund og Sunnmøre. Her har du fri tilgang til alt fra et pulserende kulturliv til majestetisk natur med uforglemmelige opplevelser.

Ålesund er internasjonalt kjent for sin særpregede arkitektur i jugendstil med tårn, spir og husfasader med fantasifulle ornamenter. I dag er Ålesund en aktiv og nyskapende by som har et stort og eksportrettet næringsliv og som er den største byregionen mellom Bergen og Trondheim.

Sunnmøre tilbyr et rikt utvalg av friluftsopplevelser for enhver smak. Enten du liker å klatre, finner ro og energi av en fjelltur eller får adrenalinkick av toppturer. Her er mulighetene mange!

 

 

Mere nyttig informasjon her: