Hvem passer linjen for?

Dette er en reisemålslinje som passer for deg som er interessert i friluftsliv og vil oppleve nye kulturer. Opplegget i Norge er variert friluftsliv med høydepunkter av alt Sunnmøre har å by på. Studieturen til New Zealand inneholder et stort spekter av opplevelser – både naturopplevelser og kulturelle opplevelser. I omkring 20 dager overnatter vi på åtte ulike steder og kjører 260 mil – du får sett det meste av landet og alt det spektakulære det har å by på.

 

Vårt klasserom er større enn de fleste.

 

I dag fikk dykkerne våre en stor unik opplevelse her i Eilat. En svær djevelrokke, Manta, kom å svømte sammen med de. Vi gleder oss til å se hva morgendagen bringer!
📷 @aron.urkedal
.
.
.
.
#diving #dykking #alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #reiseskolen
...

42 0

Church on the Mount of Beatitudes over the Sea of Galilee for Sunday service. Highly recommend!

#mountofthebeatitudes #beatitudes #church #tiberias #travel #seaofgalilee #jesus #holyland #jerusalem #sea #instatravel #galilee #bible #view #visitisrael #hagalil #israel_view #lovemytravel #igerisrael #sermononthemount #alesundfhs #travelstagram #churchofthebeatitudes #love #middleeast #fhsliv #architecture #旅行 #instagram_israel #כינרת
...

0 1

I dag har RBF vært på en fantastisk forestilling i Ålesund kulturhus - FARGESPILL🎶🎵🥰
#fargespillålesund
#alesundfhs
#folkehøgskole
#fhsliv
...

10 0

Vestlandet i godt selvskap!
.
.
.
📸: @solveigtufto
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #vestlandet @folkehogskolene
...

22 0

Vi har vært på juving i Valldal i dag! Stor stas! Flere bilder kommer. Tusen takk for en fantastisk opplevelse, uteguiden 🤩💦
.
.
.
#fhsliv #uteguiden #juving #canyoning #afhsbackpackpåtur #afhsbackpack #alesundfhs #folkehøgskole
alesundfhs folkehogskolene
...

38 2

Fantastisk tur til Straumshornet i Sykkylven for Tipp Topp Topptur valgfag idag!
For noen eventylige opplevelser vi kan oppsøke like ved skolen!
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #liveterbestute #zenmøre #sunnmøre #sunnmørsalpane
...

37 0

Studietur

Studietur til New Zealand

Vi skal møte urbefolkningen Maoriene på hjemmebane, både som seg selv i dagens New Zealand, og som turistverter og historiefortellere. Deres arv preger mange sider av New Zealand. Vi får oppleve flere områder av New Zealands mektige høyfjell, med og uten vulkansk aktivitet. Vi tilbringer også en natt på Mueller hut på 1800 moh med utsikt til mount Cook – New Zealands høyeste fjell på 3700 meter. Vi bruker to dager i hovedstaden Wellington og tre dager i Queenstown, som er landets mekka for friluftsliv og ekstremsport. Her kan du slenge deg ut i et 137 meter høyt strikkhopp, leie downhillsykkel med klippekort i gondolheisen, vi skal alle kjøre olabilrace på bane og du kan paraglide, kjøre jetbåt i smale elvejuv eller gå fjelltur- alt etter ønske, tid og lommebok.

Også i Roturoa, byen som lukter vulkan, får vi prøve adrenalinaktiviteter - alle får gleden av å bli sluppet utfor et 9 meter høyt fossefall som en del av den timeslange turen gjennom Kaituna river. Intet mindre enn det høyeste fallet i kommersiell rafting noe sted. I denne byen kan du også velge supre sykkelstier i skogen, vulkansk geopark eller en ettermiddagspause med nye, gode venner i klassen.

Vi reiser på havet og snorkler med store flokker delfiner i Kaikoura, og er vi heldige får vi tid til et surfekurs. Vi får padle kajakk langs sandstrendene og øyene i Abel Tasman national park en hel dag, og se sel i sitt rette element. Velger du et fallskjermhopp i Nelson, kan du se helt bort til Abel Tasmankysten fra 16.000 fot- eller bare 12.000 fot om du ikke liker store høyder..

Ingen New Zealandtur uten et dykk i Ringenes Herre – vi besøker Hobbiton, filmsettet fra filmene, og er også på flere locations, som Mount Doom. Blodfans vil uten tvil kjenne seg igjen og få en uforglemmelig opplevelse – vanlige fans vil bare synes det er fascinerende.

Vi får være med på flere naturopplevelser og aktiviteter enn den jevne New Zealander er med på i løpet mange år. Rett og slett det beste av et av verdens vakreste, naturmessig mest spektakulære land, i godt selskap med likesinnede.

Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Palestina. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Linjelærer


Knut Ståle L. Thomassen

Knut har erfaring som lærer i folkehøgskole, miljøterapeut i barnevernet og bussjåfør for gamle og unge. Lidenskap for friluft og gleden ved å bringe naturgleden til andre. Sjø, snø, vind, vann og ild er viktige elementer, viktigere enn 4G.

Utdanning:
Faglærerutdanning i friluftsliv fra Høgskolen i Telemark.