Søk plass
Hjem  |  De lange linjereisene | Sør-Amerika Xplore   |   Vakre Arequipa, 2335 moh

Etter en 17 timers lang busstur, ankom vi Peruanske Arequipa fredag morgen. Hotellet var nydelig, rommene var fine, og hagen var som tatt ut av en film. Det samme kan sies om den fargerike og svært fotogene byen.

Vi spiste lunsj på en restaurant i nærheten, hvor samtlige prøvde seg på den nasjonale retten «rocotto»: fyllt paprika med diverse tilbehør. Den falt i smak!! Even følte for å være enda mer loco, og satset på delikatessen fritert marsvin. Terningkast: 4

Etter litt avslapning etter var det tid for byvandring, og vi besøkte et kloster. Her fikk vi guidet tur av en søt dame. Hun fortalte blant annet at nonnene, som enda bor der, ber 7 timer om dagen. Visste dere at før i tiden, etter spanjolene hadde invadert kontinentet, skulle førstefødte giftes bort, nummer to skulle i kloster og tredje barn skulle passe på foreldrene?? Fikk du flere barn, kunne de gjøre hva de ville!

Selve klosteret var estetisk pent, noe vi vet å dra nytte av! Takk Per for fotokurs, og Aida for fotografisk guiding.

Byvandringen fortsatte, og vi besøkte et marked. Dette tjente de lokale godt på, da store deler av gruppa kjøpte seg én eller flere alpakkagensere. Nå matcher vi hele gjengen. Én genser kostet ca 40 soles, som tilsvarer ca 100kr. Muligens er det reisegaver å vente seg for familie og venner?

På kvelden spiste vi alpakkakjøtt, servert på varm stein. Vi fikk på oss smekker, og koste oss med deilig biff og fries. Det saftige kjøttet gikk rett hjem hos de fleste i klassen.

Vi skulle gjerne hatt flere dager i vakre Arequipa, men sitter igjen gode minner og fine bilder! Turen bar videre til Bolivia og Copacabana.

¡Hasta luego!

Sara y Linnea