Søk plass
Hjem  |  Sør-Amerika Xplore | Sør-Amerikaturen 18   |   Inca Jungle Trek

Det er mange veier inn til det som er et av verdens mest ettertraktede reisemål. For Sør-Amerika Xplore er det Inca Jungle Trek vi foretrekker. Fire dager tettpakket med opplevelser og utfordringer på vei inn mot Machu Picchu.

Vi sykler 60 km og 2000 meter utfor på sykkel ned endeløse serpentinsvinger og over titalls elvekryssinger fra høyfjell til jungel. Etter en kort fottur er vi ved et av Sør-Amerika turens mest idylliske overnattingssteder på en fjellgård der vi bor med en lokal familie.

Dag to er en vandring som delvis foregår på stier fra Incarikets tid. Eksotiske vekster av alle slag omringer oss på turen gjennom dalen mot Santa Therese. Hengekøye siesta etter stor lokalprodusert lunsj, kasse over elv og varmekilder er også stikkord for en dag i det fri.

Dag tre begynner med 5 zip line strekninger der vi oppnår hastigheter på nærmere 70 km/t på kryss og tvers av dalen. Stilletid under den 3 timer lange rusleturen langs jernbaneskinnene til Aquas Calientes er et høydepunkt midt inn i timer med fart og spenning. 

Endelig kommer til slutt dagen vi får oppleve selveste Machu Picchu. Det skal Miriam ha æren av å skrive om. I mens kan du nyte stemningsfulle glimt inn i dager med SAX i hjertet av det som var Incariket.