Søk plass
Hjem  |  Reise - Bo & Fritid   |   Klassetur, natur og badetemperatur

Hver dag har sin egen glede. Vi i Reise- Bo og Fritidsklassen har vært på nærtur til en av øyene nord for Ålesund, og kjent på gleden over å være en ny plass, sove i en ny seng, puste ny luft og bli kjent på en ny måte. 

Mye er annerledes når en er på tur. På skolen får vi servert alle måltider av kjøkkenpersonalet. På hyttetur lager vi mat sammen. På skolen har alle i klassen hvert sitt enerom. På hyttetur deler vi. Vi ler sammen, og er sammen, på en helt annen måte enn til vanlig.  Vi ser hverandres trøtte morratryner før tannpuss, vi sitter lenge rundt matbordet med kakaokoppen og planlegger dagen sammen.

 

Kveldsmat og frokost på hyttevis. Hanne inviterer til matbordet. Foto: Ellen Indrebø

 

Denne gangen tok vi turen til Lepsøya. Med full blåst og snø ute var det fint med innestart, lang frokost og innendørs fotojakt. Godt oppvarmet og oppladet fant vi så frem ulltøy, votter, jakker, skjerf og luer for å ta turen til øyene lenger nord og Ulla fyr. Når det er storm i kastene, og hvitt hav som kaster seg metervis oppover svabergene, så kan en utetur (med trygg avstand til sjøen), være en voldsom og flott opplevelse av naturkreftene.

 

Gjengen er ute å kjenner på været. Foto: Helene Indrebø

 

Emma koser seg på tur. Foto: Marie Rundtom Stensland

 

Vi koste oss langt utover oppsatt tid, og var dermed veldig klar for dagens lunsj: Pølser og pinnebrød i naustet nedenfor hytta. 

 

Victoria, Sanne og Mathias koser seg med lunsj. Foto: Emma Dalen

 

Med lunsjutsikt til havet gjennom de åpne naustdørene kom spørsmålet fra de tøffeste av oss, om det nå kunne være tid for å ta seg en dukkert i fjorden? Tre tøffinger fikk badetøyet på, og gledet både seg selv og andre med påfunnet sitt. 

 

Marie og Victoria klar for bading. Elias var også med uti, men ikke med på bildet. Foto: Sanne Eliassen

 

Oppe i hytten var det fyrt i peisen, og en rolig stund fulgte med gode samtaler, spill og quiz. Til middag laget vi taco sammen, slik vi ofte gjør når elevene får bestemme middagen, og som har den bonusen at alle kan være med å bidra med noe. De som ikke lager til, de vasker opp, og ansatte, stipendiater og elever kommer alle litt tettere på hverandre når vi jobber sammen. 

 

William og Mattias tar oppvasken. Hallvard i bakgrunnen hjelper også til. Foto: Hanne Welle

 

Utover kvelden fikk se hverandre briljere i quiz, tape i bingo, hyle av latter, jukse i spill, ha det skikkelig artig, og sakte, men sikkert bli trøttere og trøttere til kvelden kom og det ble tid for tannpuss. 

 

 

Da våknet vi derimot til liv igjen! Slik er det nemlig når så mange flotte er på tur sammen og får hverandre til å tulle, smile og le.

Takk for turen, dere!