Søk plass
Hjem  |  Reise - Bo & Fritid | Reise Bo og Fritid   |   Dag 2-Vi utforsker Xátiva

Dag 2- Vi utforsker Xátiva

(Skrevet av Emma og Victoria S.)

En ny dag lå foran oss. Vi våknet til en nydelig spansk frokost. Kunne ønske vi kunne si det samme om været, men regnet hadde meldt sin ankomst. På frokostbordet stod både omelett, spansk skinke og ferske appelsiner plukket fra egen hage. Gode og mette gjorde vi oss klare til å tilbringe en dag i Xàtiva.

Godt selskap rundt frokostbordet:)

Vi ankom Xàtiva og det gikk overraskende bra å kombinere to store ni-seters biler og et spansk parkeringshus. Applaus til våre flotte sjåfører; Helene og Hallvard. Vi ruslet innover i byens gater og fant etter hvert dagens første stopp, som var kirken Iglesia Colegial. Her fikk vi tatt turen opp i byens høyeste kirketårn. Noen fikk utfordret høydeskrekken og andre klaustrofobien. Trappene opp til tårnet var mange og her fikk vi kjenne på at noen av oss tidligere hadde hatt korona. Utsikten fra toppen av tårnet ble noe forminsket på grunn av tåke, men vi kunne skimte mange av byens hus i det fjerne.

Etter kirkebesøket var det på tide med litt mat. Hva er vel bedre enn å ta lunsjpausen sin på et lokalt panadería (det betyr bakeri for de ikke-spansktalende der ute). Der var det ingen spanjoler som snakket engelsk og to av stippene måtte grave fram spansk-kunnskapene. Til slutt fikk nesten hele gjengen en liten matbit hver. Marie valgte å kjøpe paella. Litt overrasket ble hun da hun fant ut av det hun trodde var kylling, var blekksprut… men nå har noen fått smakt det også.

Viktig å matche på tur

Vi ruslet videre i byens gater, plutselig kunne vi høre noen smell. Hva var det? Russland funderer Victoria S. Neida, heldigvis ikke. Det var fyrverkerier som ble sendt opp i forbindelse med festivalen las fallas. Utenom fyrverkeriene var det litt stille i byen, da spanjolene hadde tatt en siesta. Fornøyde med dagen satte vi oss inn i bilene igjen og kjørte tilbake til huset. Kvelden bestod av kos med hundene, god middag og kortspill. Nå lader vi opp batteriene til en ny dag i morgen.

¡Buenos noches!