Søk plass
Hjem  |  RBF-tur 18 | Reise - Bo & Fritid   |   Borgbesøk og innspilling av klassesang

10 mars

Hei alle dere der hjemme, håper dere har det fint. I dag er det Mari og Kristina som står for blogginnlegget. Dagen startet med mye sol og gode temperaturer, så det gikk veldig fint an å ligge og slappe av i sola eller i skyggen rundt huset. Mange fikk kanskje et skille eller to, men ingen av oss ble heldigvis solbrente. Henrik, Simen, Dominik og Hallvard dro inn til byen for å se tidenes rivalfotballkamp mellom Liverpool og Manchester United på en pub. Simen og Dominik stod i hver sin ende og heia på forskjellige lag, og det ble trist for Simen da Manchester United vant 2-1 over Liverpool.

Timene i sola gikk fort mens gutta var på kamp og det ble etter hvert lunsj. Kjetil hadde disket opp med deilig mat. Etter den var fordøyd kjørte vi med leiebilene inn til byen for å plukke opp guttene. Så dro vi videre opp til en borg som lå på fjellsiden i enden av landsbyen Xativa. Det var en historisk borg med museum og skilt med masse info, men det fantes nesten ingen på engelsk. Da vi var der begynte det plutselig å tordne og lyne og regne. Det var litt kult å få oppleve å være på en Borg i lyn og torden.

Litt våte dro vi tilbake til huset. Der hadde Kjetil stelt i stand deilig indrefilet med peppersaus, salat og pommes frites. Nam nam. Etter hvert ble det klart for et av turens høydepunkt, nemlig å spille inn klassesangen vi hadde skrevet tekst til i løpet av turen. Kristina stipp startet med å spille inn hovedmelodien så det skulle være litt lettere å synge med. Så kom resten av gjengen inn i studioet med tålmodighet og godt humør. Vi delte opp i grupper som kunne synge sammen, for det var bare plass til at 4 kunne synge på en gang. Alle var med på refrenget, og Markus og Sander fikk æren av å synge et vers hver. Alle jentene sang på bridgen og Kaare-Anders og Henrik bidro med flotte lydeffekter. Vi fikk også med at Ingrid flirte som en gris, og alle lo med. Vi lo også da Ingrid gikk rett i en glassdør. Det var god stemning i studio. Så ble det leggetid med kofferten pakka klar til å reise videre tidlig neste morgen. Vi gleder oss til premieren av klassesangen, den har blitt veldig bra!

Kort info om borgen fra lokal nettside: Takket være den strategiske beliggenheten høyt over Xàtiva på Sierra del Castell-bakken, har denne tvilling festningen vært scene og tilskuer av en rekke kamper. Gradvis utvidet og befolket av etterfølgende kulturer som har bebodd disse landene. Den fremgikk allerede i Hannibals kampanjer og Al-Ándalus-perioden, og etterpå antok den viktigheten for kongeriket Valencia i krigene mot castili, brorskapets opprør og War of the Spanish Succession. Det var også kjeng som fengsel for berømte fanger. Slottet danner det høyeste punktet i de forsvarsmurer som en gang omringet tidlig middelalderske Xàtiva. Til tross for sine iberiske og romerske røtter, er de fleste av slottets vegger og tårn bevart i dag av islamsk eller gotisk opprinnelse. Den imponerende arkitekturen gjør slottet til en av byens fineste edelstener, og det er blitt erklært et kulturarv. Ingen besøk til Xàtiva er komplett uten en tur rundt denne festningen, med fantastisk utsikt over byen og omgivelsene.