Søk plass
Hjem  |  New Zealand Friluftsliv   |   Takk – og velkommen!!

Vi fullførte ei lang reise i koronaåret – og vi er klar for en ny!

Sitter du og vurderer folkehøgskole? Se nye steder og oppleve nye folk? For tre uker siden reiste verdens første koronakull fra skolen, og de syntes de hadde reist langt. Ikke i New Zealand, men en reise i et flott fellesskap de ikke visste om da de kom, ei reise inni seg sjøl – sammen med andre – og selvsagt alle de kortere reisene på Sunnmøres fjorder og fjell – i sol, vind, under stjernene, til topps opp i skyene, eller bare en suveren elevkveld i festsalen som slo alle forventninger.

Og sånn har vi tenkt å gjøre det i år også! Bare med bedre odds for å få reise ut i verden! Heller ikke i år kan noen love dere utenlandsreiser med kors på halsen. Men oddsen stiger. Og som sagt – de andre 8 månedene i skoleåret, inneholder utrolig mye.

Du er velkommen til å bli med i klassen Friluft Sunnmøre New Zealand! Utforsk fantastisk natur i fellesskap med nye, gode venner, i en trygg, sosial verden på internat på folkehøyskole.

I fjor hadde folkehøgskolene i Norge 7000 elever, og vi vet at veldig få angra!

Nysgjerrig? Søk info!! Les bloggene våre fra året, både fellesturer og klasseturer, ta kontakt med oss på skolen, finn instakontoen vår @newzealand_afhs og alle bildene fra elevene som har gått her de siste åra.

 

Bunadgjengen du ser øverst er 20-21 klassen på årets siste skoledag. Jeg tør å si at ingen var skuffa, over noe annet enn at året var over, og at de måtte dra fra kohorten sin, som de kunne mingle, le og leve med tett på hele koronavinteren.

.. Og under her – den første dagen vi var på tur sammen. Til Stabbeskaret på Trollveggen. Sove ute etterpå, og så dra på juving i ei smaragdgrønn elv. Spør om de synes året gikk fort..

Turdag 1 – lett skummelt, men likevel trygt nok til å posere og by litt på seg sjøl, og være ærlig om forbruket av smågodt!

.. og viktig!! Vi har en ledertreningselev! Eller Stipp, som man sier! En elev fra fjorårskullet som går på ledertreningslinja, som kan alle triksa fra i fjor – som gjør at hele greia blir tryggere! Julie var gull for klassen vår i år – til høsten kommer en ny stipp til deg..

EN av disse får du treffe i August 2021 – hvis du er her da. Altså en ekspert på fjoråret..

.. Og sånn så vi ut, på årets siste tur. Her på instafavoritten Rampestreken på Åndalsnes, etter å ha besøkt Ville Verma klatrecamp med rapellering, ziplines og bålkos, klatra på Tindesenteret, og en time etter at vi tok bildet, fikk vi et stuntmøte med Tormod Granheim – folkehøyskoleelev fra 94, og Everestklatrer i 2001. Et spennende liv som starta i et internat i Telemark.

.. Og mellom alt dette? Utrolig mye. Et år rikt på flotte opplevelser, et flott klassefellesskap, allsidig og varierte dager på skolen i mange valgfag… Alt for mye å skrive.

Men spør gjerne!!