Søk plass
Hjem  |  2020 | New Zealand Friluftsliv   |   NZ2020 – fra en surf til en annen!

I dag manglet 7 stykker til siste time i klassen før vi reiser på søndag. Det er spennende tider. Karma vil kanskje noen si, eller noe helt annet, som tilfeldigheter. At det er ordinær influensasesong har vel mange glemt oppi corona oppstyret. Vi er klare med håndsprit over en lav sko og paracet, og på søndag klokka 09.15 letter vi fra Ålesund lufthavn! Imens kjører vi skytteltrafikk til legevakta, som yter ekstraservice og dokumenterer alle som har et virus som ikke er corona. Det gjelder å komme seg helt ut av flyplassen i New Zealand uten å få et termometer i panna og bli sendt i karantene.

Nå er det meste som er viktig snakka gjennom. Det praktiske er mye å huske – 21 dagsprogram i New Zealand ligger neppe spikra i hjernebarken hos noen. Men innstilling, holdning og fellesskapsregler – det har vi gjort flere forsøk på å banke inn, og vi har satt ærlige ord på våre sterke og svake sider, og forventninger. Vi vet hvem som ikke må bli sultne, hvem som rekker opp hånda for ofte på frivillige oppgaver, hvem som kommer til å huske hvor vi skal i morgen og hvem som må få beskjed om det. Hvem som er redd for vann, og hvem vi skal sette til å holde i hånda mentalt på strikkhopp. Vi har ikke fått like gaver, men deler vi på dem, er vi veldig godt rusta til gode og viktige opplevelser!

Her er programmet vårt, delt med alle kjente og fjerne som vil følge oss på blogg, og på denne bloggen vil det komme reiserapporter fra turen vår. Snakkes!

Dagsprogram:

https://docs.google.com/document/d/1PcYPfMhbnjJ3TSz3HdQ-yq9Q9-cMR061I7qHKLHucBM/edit?usp=sharing

 

Vi har lada opp med surfekurs i Hoddevika på Stadlandet  – stående, liggende og fallende, med herlig entusiastisk instruktør, en forbipasserende, dyktig frilansfotograf @brochmannen, med vedfyrt badestamp ut i de små timer, et lite treff med Nordfjord fhs, snødrev under surfeøkta, men også sol, vakre bølger, vakker busstur til det nye nabofylket, voksenprat på kvelden, pipende vind rund veggene på den gamle villaen til Stad surf, vedsafari i ei løe på Leikanger, 6 grader varm sjø og ingen frysing i våtdrakta.. I det hele tatt en innholdsrik tur.