Søk plass
Hjem  |  De lange linjereisene | New Zealand Friluftsliv   |   No service. No problem. No worries.

Tongariro, i forgårs

Her er vi trygt på plass på den ene plassen aldeles uten nettverk til verden. Ihvertfall hvis vi ikke vil betale 60 kroner for 500mb fra en satelitt. Vi er ikke så forferdelig utenfor verden, det er bare et kvarter ned til bensinstasjonen der jeg skrubba vekk insekter fra frontruta på vei hit. Etter det kom vi opp i terrenget, og brått med et veldig fjell på venstresida der det kom ut røyk. På to steder. Tongariro mountain crossing går for å være den mest spektakulære dagsturen i landet, og blant mange går den for å være blant de 10 flotteste i verden.

Dit skal vi i morgen!

Dag 1 landa vi klokka 6 på morgenen, snorklet med rokker og snapperfisk, og flytta inn hos maoriene i Waitomo. Dag 2 var underjordisk rafting, og ettermiddagssol på Kawhia beach – stillehav så langt øyet kunne se, og kokvarmt badevann rett opp fra sanden. Dag 3 Hobbiton, eventyrlige Hobbiton, og rafting på jungelelv med 7 meter høyt fossefall, og rusletur på kvelden i ny by, Roturoa. Dag 4 hadde vi egentlig fri, men 4 dro på ei 20 km sløyfe med terrengsykling i eventyrlig gigantisk skog med 50 meter høye Redwoodtrær (det aller høyeste 72 meter!!) mens resten dro på badetur i oppvarmet elv, før kvelden bød på besøk i Maorilandsby i skogen, med undervisning, konkurranser, utrolig sang, selvsagt krigsdansen haka og nydelig middag kokt i kokegrop i jorda.

Derfra dro vi i dag.

Så enormt med inntrykk.

Så mange slags landskap og storslått natur. Allerede før vi er kommet til de virkelig store naturkontrastene.

Turen i dag tok oss forbi byen Taupo, ved innsjøen med samme navn. Den største innsjøen i landet, omgitt av termisk jordvarme, kilder av kokende vann og store kraftverk som produserer strøm av jordvarmen. Og nok et varmt bad, med valgmuligheter fra 45 grader til 17.

Livet leker i friluftslivklassen, og de første skrubbsåra holder på å gro! Issa fikk en karamell i øyet på raftinga når flåten landa etter 7 meter fall, og er lett blå på 3. dagen. Jørgen fikk som fortjent skrubba et bein til blods etter å ha sloss litt med Ida Eline flytende ned et stryk i elva mens leggen skrapte bunnen. Brian har ikke noen sår ennå, men hang opp håndkleet til tørk et sted der det sto det var forbudt å henge opp håndklær i kveld – det er ille nok. Glenn har neppe glemt hvor dyrt det blei å ha lest feil på importreglene for snus, men er bortimot like glad som før, bare det er nok Voltarolsalve. Ida Elines største sår er at solinga ikke går som forventa, det er en kamp å stå å kikke mot himmelen og rope «kor eeeee sola??»

Noen kommer til å spørre om igjen i morgen om det læreren sa i dag, det er nokså sikkert. På sikt kan det bli åpne sår av slikt, og plasteret heter dannelse. Følge med. Skille det viktige fra det uviktige. Ei lekse hver eneste dag.

Den som ikke fulgte med i dag var Toyotaen, når innsjøen vi kjørte langs blei så vakker at vi vrengte inn på ei brygge for instamoment og ett stk impulsivt bad, mens minibuss nr 1 forsvant bortover riksvei nr 1 til en ukjent bensinstasjon. Det ordna seg.

I dag slo Eline til med konkurranse som scoret høyt på underholdningsverdi, lattermuskler og aha opplevelser. Stipp to be? Med en salatbolle full av lapper med de rareste eller stolteste tingene hver og en har opplevd, kom utrolige historier for dagen! Hvem kan sjonglere med 3 baller? Hvem stilte på scenen foran 1000 tilskuere uten å kunne en eneste av replikkene sine? Hven slo søstra si i svime? Hvem holdt begravelse med tale, gravstein og gjester for en avdød, lokal fugl?

Følg med, kanskje det blir avslørt..

Vi blir fulgt av en lykkesky, akkurat stor nok til å vaske fluene av vinduet på bilturen i dag, men borte når vi bada og hadde lunsj. I morgen skal den bare levere noen dråper på oss sier værmeldinga, før den slår seg løs og lager mye regn når vi er ferdige med vår store fjelltur.

Timingen er upåklagelig.

To be continued, når vi kommer på nett. Helt sikkert med bilder.

Ord – Knut Ståle.

Please check your feed, the data was entered incorrectly.

Vi har vært på juving i Valldal i dag! Stor stas! Flere bilder kommer. Tusen takk for en fantastisk opplevelse, uteguiden 🤩💦
.
.
.
#fhsliv #uteguiden #juving #canyoning #afhsbackpackpåtur #afhsbackpack #alesundfhs #folkehøgskole
alesundfhs folkehogskolene
...

38 2

Fantastisk tur til Straumshornet i Sykkylven for Tipp Topp Topptur valgfag idag!
For noen eventylige opplevelser vi kan oppsøke like ved skolen!
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #liveterbestute #zenmøre #sunnmøre #sunnmørsalpane
...

37 0

TippTopp Topptur til Straumshornet i dag!
.
.
.
#alesundfhs #enreiseforlivet #fhsliv
alesundfhs
...

106 0

Toppturer til fots med Tipp Topp valgfag er populært på høsten.
Vi er i gang med valgfag og dagens tur gikk til Jønshornet. Gøy å samle på topper som vi ser fra skolen:)
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #enreiseforlivet #jønshornet
...

80 2