Søk plass
Hjem  |  De lange linjereisene | New Zealand Friluftsliv   |   I adrenalinmekka Queenstown!

Queenstown!

Dette er stedet for å teste ut egne grenser, og utfordre frykt og adrenalinabstinenser! Det så kanskje ikke sånn ut den dagen vi kom – 9 grader og vestlandsregn er den kjøligste mottakelsen på 7 år. Men vi fant oss til rette på Pinewood lodge, en liten spasertur fra sentrum, og skrudde alle varmovner på maks..

Noen var mest glade for vaskemaskin, alle var glade for senger med dyner etter sist natt på 1800 meter i noen kjølige soverom, og jentene hadde blitt lovet nydelige og koselige butikker!

Dag 1 dro vi på the Luge – olabilbane med noen seriøse, små bilkarter, som et proffakebrett med sykkelstyre. Først gondolbanetur opp til toppen av åsen over byen, med panoramautsyn, før vi fant fram hjelmer i nonstopfarger og stilte i kø i stolheis. Flere, blant andre Jacob, lurte på HVORFOR har vi ikke sånt hjemme?? Det er lå en viss spenning i lufta siden det årlige oppgjøret mellom lærer og stipp lå foran oss, med guide Tanner som fast utfordrer og hare. Dessuten fulgte vi med på Stine, som ikke liker ting som går fort. Det er et lite mysterium hvorfor hun er eier av en 30 hk påhengs sammen med søstra si. Evinrude, såklart.

Alle mann kom på banen, bokstavelig talt, noen med klart mer adrenalin enn andre! Banen er en halv km lang, med kraftig doserte svinger, et par små brattheng med litt airtime, fartsstrekk og tunell. Profesjonelt salg av moro med andre ord. Jørgen måtte krype til korset flere ganger etter forbikjøringer av læreren, og siste fight endte med stippen på tvers i løypa etter en effektiv tailnose, eller hva det er det heter når politiet i usa dulter borti bakskjermen på kriminelle biler. Seier!

Denne dagen blei også det alvorlige strikkhoppet booka, samt verdens største huske, for de som ville prøve det. Bestilt til dagen etter, sånn at vi fikk en dag å grue oss på..

 

Alvorsord. Ikke hopp 137 meter ned med beina først. Ikke sånn som Tor Henning på videoen fra Australia!

Ingrid er enig, til slutt! Flere dagers gruing kan studeres på instagram, men nå er det gjort! Reklamen til A.J. Hackett er faktisk et fint utgangspunkt for et ord for dagen.

Glad gutt til venstre, stille da bildet blei tatt, men med grusomme skrik da han stupte mot avgrunnen.. Gullbuss i anledning 30 årsjubileet (!) for strikkhoppoperatøren A.J. Hackett.

Fergburger! En legende som må smakes, ikke forklares!

Vi vet det meste om hva barnebarna til dette herlige kinesiske paret gjorde denne ettermiddagen hjemme i Kina. Skype er …… fantastisk. På rett sted.

Sykkelstativene hjemme er altfor små, lærte vi. I denne byen er det flere biler med sykkelstativ enn det er skibokser på Strandafjellet i påska. Enormt mange kommer hit for å benytte seg av gondolbasert downhillsykling, og bil- (og helikopter…) shuttleturer på nydelige stier.

Patagonia kafe sitt nydelige vindu. Den beste isen, den beste kaffen, de beste kakene. Det farligste stedet, faktisk.