Søk plass
Hjem  |  New Zealand Friluftsliv   |   Fri luft, fritt fall, fri glede – for deg??

En vakker og opplevelsesrik høst er kun måneder unna, og det står noen seter tomme i minibussen som begynner å rulle i August!

Vi er allerede en fin gjeng som skal utforske Sunnmøre, hverandre, riksvei 650, bålets gleder, fjorden og New Zealand – men kanskje vi skal se etter deg også?

Mange har spørsmål om høsten, hvordan skolen blir, hvordan går det med tur til utlandet – og vi har også noen spørsmål. Det som er sikkert er at naturen flytter seg ikke, fjella er åpne, gleden av og læringa av et sterkt, lekende fellesskap går aldri av moten, og dessuten har folkehøgskolen øvd i 152 år på omstilling, tilpasning til samfunnet og improvisering, så det klarer vi også det kommende året!

I friluft New Zealand klassen skal vi oppleve både fellesskapet med hele skolen, de sosiale kveldene på internatet og fantastisk natur rett utenfor skoledøra, i tillegg til fjorden i kajakk, elva i Valldal med våtdrakt og nesten uten høydeskrekk, klatretakene på Via Ferrata i Loen og med stor tro planlegge fjellturer i New Zealand i Mars 2021. Det kommer til å bli en vakker høst og en eventyrlig vår!

Vi har bygd sterke klassefellesskap og høy latter i New Zealandklassen siden 2010 – det blir ikke mindre i år!

Les mer om linja her! 

Les om den New Zealandturen 2019 her!

Folk trenger IKKE være like. Badebukse, boblejakke – ditt valg! Bilde fra stadlandet, valgbar tur for alle i September.

Sånn er Sunnmøre. Mye av det. Store fjell, deriblant Dronninga Slogen. Valgbar tur for alle!

.. Men Sunnmøre og Friluftsliv New Zealand er sånn også. Små trær, en skog rett ved skolen, og tid til å henge sammen, henge opplevelsene på en knagg, henge seg opp i de store spørsmålene, eller hvor var det vi var den gangen ?

Tur nr 1 i August med klassen! Trollstigen! Trolltindene! Trollveggen! High class Vestland!

.. og brått, virker det som, er vi på gylne strender i Abel Tasman national park i New Zealand, blant seler, og på vulkaner, og i havet med delfiner…

Og noe annet som kommer brått på, etter vakre Hobbiton og the Green Dragon, er å droppe utfor et 9 meter høyt fossefall i Kaituna river – men det går så forbausende bra! Selv for de som tenker dette bare er for gale folk! Men vi er ikke det! Ikke her iallfall!

Hvert bilde sier mer enn tusen ord. Alle som er på disse bildene, kunne fortalt tusen ord om hver opplevelse, hver uke, hver tur, eller hver seine kveld i peisestua med en god, ny venn.

Hvis du vil – meld deg på den fortellinga der.