Søk plass
Hjem  |  New Zealand Friluftsliv | New Zealand Friluftsliv gjennom nord- og sørøya 2023   |   Boarding complete – Kia Ora New Zealand!

Friluft New Zealand er kommet fram til selveste New Zealand, etter et skoleår fylt med sunnmørske naturopplevelser, og ikke minst forventning og forberedelser til denne dagen!

Etter en lang klemmerunde på skolen kjørte vi i snøværet til Vigra, fikk sendt kofferter og sekker med alt fra 9,9 til 23 kilo fiks ferdig helt fram, løp oss gjennom halve Gardermoen, via London og Hong Kong før vi landet 12 timer foran klokka i Norge.
Med stor glede, og med et positivt møte med Tanner og Taylor som skal være med oss hele turen. Vi er ekstra priviligerte som har både kokk, sjåfør, miljøarbeider og logistikkmann. Nå også med en ekstra lærling!
For en lærer er det også fantastisk å ha et nettverk og gode kontakter ute i verden, som kan vise oss det vi ikke finner sjøl, og som i tillegg er en flott venn.

Å reise med andre langt ut i verden sammen med noen som er helt trygge og gode, er kjempeviktig – og bilturen fra flyplassen i går tyder på at det både er super stemning – og trygt!
Og dermed kan man bli mye tryggere på seg sjøl, og tørre å oppdage verden på en ganske annen måte enn du kunne tro selv.

Klokka 13ish landa vi i Auckland, og noen stålsatte seg for den berømte Biosecurity kontrollen.. Her er det strengere enn ellers pga New Zealand sin unike, isolerte posisjon på kloden, med mange endemiske planter og dyr som trenger beskyttelse.
Teltene våre blei pakka ut og sjekka, og elgpølsene som skulle være gave til Tanner blei beslaglagt! En liten dose svinekjøtt sendte maten på rødlista.

Å gå inn fra vinteren og ut i sommeren er definitivt en drømmereise for oss med litt lite D vitamin.
En popfyr (en Harry fyr) sørget for at trafikken var ennå verre en vanlig etter konsert i går, dermed gikk ferden rett ut på landeveien, med noen pitstopp for å skaffe maten vi skal lage sjøl.

På YHA i Waitomo fikk alle seg ei seng, og med eksotiske fremmede fuglelyder smakte grillmat fantastisk.

Før kl 10 var de fleste i seng. Det er mye å ta inn, og vi bruker faktisk en god del krefter på å oppleve, forstå og kjenne nytt land, annerledes folk og ny kultur.

Men å bruke kreftene sine på å forstå mer av verden er godt investerte krefter!

Etter den første natta skal nesten alle ned på tur i ei underjordisk elv i morgen klokka 7. Vi får håpe elva er det eneste underjordiske som dukker opp.

Kia Ora!

Home sweet home – vondt for de skiglade å dra fra en av vinterens fineste skidager.. Men Hjørundfjorden i bakgården vår blir ikke borte!

Tid for oppdagelsesferd i Hong Kong på veien! Med stor felles googling, spørre fremmede og lese skilt fant vi veien ut til en magisk bonusopplevelse!

En rød fullmåne over Rambler channel fra Tsing Yi var bare en av mange inntrykk på bare en time i Hong Kong. Det finnes små eventyr rundt hver sving!

Glad, fornøyd og exited gjeng leverer content til Insta! Alle smil er ekte!

Sein grillmiddag med den utrolig vakre stjernehimmelen over New Zealand og fullmåne er en nydelig avslutning på dag 1.

Og det er 17 igjen!

Følg oss på @newzealand_afhs

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.