Søk plass
Hjem  |  De lange linjereisene | Multisport Australia   |   Great Keppel Island

Nå er vi ferdig med et 3 dagers opphold på den fantastiske øya Great Keppel Island. Det har vært en avslappende, sandete, idyllisk men mest morsom tur til en eksotisk øy der det er lite turisme. På øya bodde vi i «luksus» telt, med en dobbeltseng inni. Vi fikk en følelse av å bo i villmarka siden vi var omringet av pungrotter, fugler og sand. Det var en ganske morsom og kul opplevelse. Når vi ankom øya stod sjefen for stedet vi skulle bo på klar til å ta imot oss.

Øya består av hele 17 ulike sandstrender og grenser til Great Barrier Reef. Great Keppel Island har en rik historie, som strekker seg til lenge før Captain Cook i 1770 «oppdaget» øya. Øya har vært hjemsted for stammefolket «woppaburra». Dette folket ble eksperter på å overleve på det jorden og havet gav dem av resurser. Da engelskmennene kom til øya ble woppaburra folket jaget bort fra øya. De siste årene har det vært planer om å bygge et stort resort på øya, men etterkommerne av woppaburra folket har stoppet disse planene, da det fortsatt er de som eier store deler av øya.

På strendene brukte mange fritiden sin på soling, snorkling, stand up paddleboard og volleyball. Det var herlig å ha fri en dag, og kunne bruke tiden sin akkurat slik man ville.

Dagen etter, stod vi opp, og trosset regnet for å komme oss til utsiktspunktet på øya, dit kom vi aldri… I Australia har de visst rare skilt i følge Janki. Men vi fikk oss en fin luftetur på morgenkvisten! Utover dagen lettet regnet og solen smilte, da var det tid for mesternes mester! På stranden konkurrerte hele klassen mot hverandre i ulike øvelser. Blant annet stand up paddleboard, quiz, idealtid og sandslott konkurranse. Det ble jevnt og det var kun få poeng som skilte i toppen. Den som gikk av med seieren var Maria Gulseth! Resten av dagen bestod av avslapping og kos i sola. Vi fikk servert super digg marinert grillet kylling av den herlige guiden vår Nikki på kvelden. Denne kvelden var vi rimelig lei av å ha sand rundt oss som man aldri ble kvitt. Det var ikke så deilig å legge seg i en seng som var blitt full av sand. Til tross for noen kule og utrolig fine dager var de fleste klare for å komme seg videre på turen.