Søk plass
Hjem  |  De lange linjereisene | Friluft - Sunnmøre & New Zealand   |   Delfiner!! Og blåhval!! Rett der!

Ord :Jørgen

Vi sto opp kl. 05.15 for å gjøre oss klar til en herlig morgen med delfinsnorkling. Det tok 5 minutter å kjøre til Dusky Dolfin. Vi ankom, fikk våtdrakten utdelt og fikk se en kjapp video om hva vi skulle få oppleve før vi fikk transport bort til båtene. Det var enda mørkt, men solen begynte sakte men sikkert å titte frem. Vi fikk beskjed om at det var ingen garanti for at vi skulle få se delfiner. Men lite visste de om at det skulle bli tidenes dag med delfinsnorkling.

Det tok oss kanskje 30 minutter på båten med venting i spenning før vi fikk beskjed om at nå skal vi i vannet. Vi gjorde oss klare, tok på oss svømmeføtter og dokkemasker, og hoppet ut i vannet. Det viste seg å være en helt fantastisk opplevelse. Delfinene var som maur i maurtue, det krydde av de. Over 200 delfiner var i vannet sammen med oss. Alle fikk beskjed om lage så mye lyd som mulig i vannet for å lokke til seg delfinene, for uvitende kunne det kanskje høres ut som om samtlige druknet.

Vi fikk være i vannet i 30 minutter før Mariana tutet oss tilbake i båten igjen. Alle kom om bord og vi kjørte i maks 2 minuuter før vi plutselig hører en blåhval puste opp på overflaten. Alle stormer fram til baksiden av dekket og tar fram mobilkameraene sine. Så heldige var vi altså. Vi fikk se tre blåhvaler. Knut ståle med sine 40+?(?) på baken fikk se sin første blåhval, vi fikk se dette i alder av pluss/minus 20år. for en opplevelse. vi begynte omsider å ture tilbake til kai. Da vi kom fram satt vi oss ned på en kafè og fordøyet de nye inntrykkene som hadde kommet veldig tidlig på dagen. Klokken var 10 og vi hadde forsatt hele dagen foran oss.

 

 

Formiddagskaffi hos Dolphin Encounter. Klokka er bare halv 10, og vi har vært oppe siden 5!

Sånn var det faktisk! Og enda bedre!

Den egentlige kongen i både havet og dyreverdenen, blåhvalen. Vi har forstått vi var utrolig heldige som fikk med oss denne opplevelsen, fordi blåhvalen er temmelig sjelden å se her. Og det var 3 stk!