Søk plass
Hjem  |  Europe Explore   |   Europa – Stengt, men ikke borte!

Situasjonen er fullstendig uvirkelig og spesiell. Et helt kontinent stengt ned og nærmest ute av drift. Åpne grenser plutselig lukket og tettet igjen. For bare uker siden hadde ingen trodd noe slikt kunne skje så fort. – Men det gjorde det, og vi stod og står midt opp i det hele. Plutselig måtte vi avlyse den planlagte Europa-turen i siste liten. Og heller ikke den raskt utarbeidede alternativreisen til Irland ble det noe av. Alt er stengt, flyene er på bakken og ingen vet hvor lenge dette kommer til å vare. – Men helsen kommer så klart alltid først.

For årets kull på skolen har dette blitt en stor skuffelse og nedtur. Det må vi alle leve med og prøve å få det beste ut av. Det er tungt, frustrerende og trist.

Men så må vi aldri glemme å løfte blikket og se fremover. Dette kommer til å gå over og det mer kjente livet vil bli hverdag igjen. Når det gjelder Europa, så har nok dette kontinentet (dessverre) sett og kommet seg gjennom verre ting enn dette. Europa er blitt preget og formet av kriser som krig, hungersnød og sykdom, men også av samarbeid, nytenking og fantastiske oppfinnelser! Vårt eget kontinent er på så mange måter unikt og spennende. For tiden ligger det nede med en alvorlig utfordring, men borte blir det ikke. Vi skal komme sterkere tilbake og blomstre igjen. – Slik at en kan glede seg igjen til unike og givende reiser gjennom fascinerende og vakre Europa!