Søk plass
Hjem  |  Europa Backpack | Europaturen 22   |   Wien – Fra Habsburg til Mozart

Hovedstaden i Østerrike er mildt sagt imposant. Her finnes ikke noen hus i «normal» størrelse og knapt nok en plass som ikke er historisk viktig. Byen har vært med på å prege europeisk historie over lang tid – både på godt og vondt. Vi fikk en fin og informativ byvandring med vår sjarmante guide Susanne. Hun tok oss med på en kulturell og historisk reise, og formidlet samtidig hvordan livet i dagens Wien er. En ekte Wiener Café besøkte vi også. Det var stas.

I dag sto dynastiet Habsburg på programmet. Denne keiserfamilien har hatt stor innflytelse over lang tid, ikke bare i Østerrike men også store deler av Europa. Vi besøkte «sommer-hytta» til Habsburgerne – elle mer korrekt Schloss Schönbrunn. Et palass med 1141 rom og et enormt parkanlegg. Du kan lese masse om Habsburgerne her. Litt av en opplevelse å vandre rundt i dette anlegget og høre fortellingene om hvordan keiserfamilien levde sine (sommer)dager der.

Nok en anbefaling vi kan komme med!

Musikk er selvsagt en viktig del av Wiens kulturarv og det spilles konserter stadig vekk. Noen av oss var på klassisk konsert i St Peters kirke i kveld. Mozart, Bach, Vivaldi, Strauss… Wunderbar!