Søk plass
Hjem  |  Europa Backpack | Europaturen 22   |   Venezia og fire årstider

Å beskrive byen Venezia blir egentlig umulig. Det er så mye denne plassen har å by på… Vi fikk oppleve en god del av dette i dag, og likevel har vi bare fått med oss litt. I dette strålende været og med forholdvis lite folk i gatene, så er det en fornøyelse å rusle rundt og la seg imponere, inspirere og ikke minst «balansere». Og i morgen får vi enda litt tid til en ny runde. Smartklokkene våre er utvilsomt meget fornøyde med oss hver eneste dag – her «sprenges» dagens skrittmål lenge før lunsj. Herlig!

En av Venezias store sønner var/er komponisten og fiolinisten Antonio Vivaldi. Hans musikk fra barokk-tiden er bare så nydelig og imponerende. Og når du får dra på en ekte klassisk konsert i selveste Venezia, ja da kan det knapt bli bedre. I kveld valgte hele klassen å få med seg en slik kulturskatt. Og selv om ingen av oss er spesialist på klassisk musikk akkurat, så kan vi si at dette var en mektig og fin erfaring. «Le Quattro Stagioni» er et mesterverk! Å kunne beskrive årstidene med hjelp av barokkinstrumenter er stor kunst. Unn deg selv en god stund – sett på «Le Quattro Stagioni», lukk øynene og forestill deg at du er en plass i Sentral-Europa med tydelige og omtrent like lange årstider…

Våren: Hør hvordan naturen våkner til livet igjen. Snøen smelter og fyller bekkene som danser nedover fjellsidene, varmen kommer tilbake og mer og mer liv viser seg. Frisk luft og grønn natur over alt.

Sommeren: Varme lange dager. Tung luft ligger over landskapet, alt modner og gror i naturen. Innimellom bygger det seg opp kraftige tordenvær (kan du høre lyn?) og renser atmosfæren igjen. Deretter blir det en rolig og behagelig sommerkveld igjen.

Høsten: Fantastiske gylne dager med en enorm fargeprakt og fine temperaturer. Høstingen er i full gang og naturen leverer godbit på godbit. Så blåser det opp til storm og løv blir tatt av vinden og faller ned…

Vinteren: Det blir kaldere og kaldere. Roen senker seg over landskapet. En kald vind kjøler enda mer ned og vann blir til is. Snøen faller og alt blir stille.

God fornøyelse!