Søk plass
Hjem  |  Europa Backpack | Europaturen 19   |   Tysk kvalitet

München var dagens mål. Vi skulle se litt nærmere på en del «typisk» tyske ting. At Tyskland er en bilnasjon er det vel ingen tvil om. Vi har Mercedes i Stuttgart, Volkswagen i Wolfsburg og… BMW i München! Nettopp på BMW Welt dro vi først. Hjertet til enhver bilentusiast banker nok litt fortere her. Alt fra stilige oldtimere til hypermoderne hybrid-racere var å finne i denne utstillingen. Bedre sagt er det egentlig en bilforhandler på stereoider! Ja, du kan få kjøpt bil der og da og ta den med deg hjem… Vi lot være. – Forresten, BMW står for Bayerische Motoren Werke. Da har du lært noe i dag også.

Videre gikk turen til gamlebyen med en stor bilfri sone. Her tok vi oss tid til å oppdage litt på egen hånd. Små kafeeer, enorme kirker, et flott rådhus med klokkespill og selvsagt utallige butikker. Noen fikk oppgradert (reise-)klesskapet litt.

Sultne og litt trøtte dro vi så til Münchens kanskje aller mest kjente plass: Hofbräuhaus! En enorm ølhall fra 1500-tallet som serverer ordentlig tysk mat og øl i store mugger. Hit kommer folk fra hele verden! De modigste av oss slo til med en ekte «Schweinshaxn» (svineknoke), stor nok for en hel familie! Med ompamusikk, brus og alkoholfritt øl var opplevelsen komplett.

Da vi ankom Garmisch-Partenkirchen med tog igjen var det plutselig snø i luften. Hvilken kontrast til de siste dagene!

Og enda litt mer fra BMW: