Søk plass
Hjem  |  Europa Backpack | Europaturen 22   |   Roma + 240 km/t * 4 = Venezia

Ciao fra bella Italia igjen! I dag har vi testet lyntog-nettet i landet. Det å reise med tog er kjempekjekt og gir en fin mulighet til å få et inntrykk av landskap og distanser. Sosialt og avslappende er det som regel også. Dagens tur gikk i en voldsom fart fra Roma til Venezia. Langt over 200 km/t stort sett over hele strekningen, med noen topper på nesten 250 km/t! Komforten og punktligheten var også perfetto.

Velkomsten vi fikk her var bokstavelig talt strålende! Blå himmel og sol ventet oss. Denne kulturhistoriske byen fra 421, kjent for sine uendelige kanaler, fantastiske byggverk, kunsthåndverk og ikke minst karnevalet, skal være bosted for oss de kommende to dagene. Her er det europeisk historie og kultur på hvert hjørne og på hver minste plass. Og visste du at Venezia en gang hørte til Østerrike? Wie bitte? – Det anbefales og gjøre litt research og lære mer om denne plassen. Dere kan jo begynne her. Og så er det bare å planlegge en tur ned hit! Å oppleve en plass som denne selv, gir et minne for livet. Møte med andre mennesker og andre kulturer er så berikende og spennende. En lærer mye når en reiser bevisst og med et åpent sinn. I et ord: Travelstudy!

Ettermiddagen brukte vi på å ta en første runde i byen. Noen gikk langt allerede, andre tok det litt roligere. Men alle er vi gira på å finne ut mer i morgen! Maten er nydelig i alle fall, såpass vet vi alt. Det gjelder bare å unngå de verste turistfellene… 😉 Og så går det rykter om morgenjogging… Vi får se.

A domani!