Søk plass
Hjem  |  Europa Backpack | Europaturen 18   |   Praha!

Den vakreste byen i verden, fikk vi høre – og etter reisen skal vi gjøre oss opp en mening.

Tekst av Julie Bøe, bilder Julie – Sven

 


 

CISP – Christian International School of Prague

Morgenen startet med et besøk hos CISP.

Grunnlagt av Lesslie P Johnson i 2004. De startet skolen med bare 10 elever og en lærer, nå har de vokst med 21 klasserom og mange ansatte på skolen; de fleste mottar direkte støtte som misjonærer fra ulike kirker i USA. I tillegg har skolen tsjekkiske ansatte som deler skolens visjon. Vi fikk lære mye både om skolen og skolesystemet i Tsjekkia. Her er glimt av hva skolen formidler på veggene:

Å gjøre Praha på EN dag… en kald dag…

Etter besøket på skolen tok vi trikken opp til borgen i Praha, der oppe var det nydelig utsikt over byen. Vi tuslet litt rundt og så litt på St.Vaclavs katedralen, den har stått her siden 1344. Det var veldig kaldt i Praha denne dagen og vi våknet opp til litt snø i luften. Vi spiste lunsj oppe ved borgen; en time i kafé fikk oss gode og varme.

Vi tok turen ned til Karlsbroen, det som er spesielt med denne broen er at den er laget med egg i murblandingen. På midten av 1300-tallet fikk Karl IV bøndene rundt Praha til å levere massevis av egg for å gjøre broen så sterk som mulig. 

Vi gikk innom et Steve Jobs museum. Her var det masse kul kunst og historie om Jobs. Vi gikk ikke helt inn der man måtte betale for å se mer, men det var mye kult man kunne se helt gratis. 

Det var ulikt med interesser så vi splittet oss opp, Sven gikk til det jødiske kvartalet, Borgny gikk for å se den nydlige arkitekturen mens jeg og Nana gikk til å så på et kunstmuseum av Andy Warhol. Warhol var en av de mest ledende skikkelsene i popart på 60-tallet.  

Om kvelden gikk vi på et dukketeater som het Don Juan. Det var litt sært ville kanskje noen kalt det, men det var fin musikk og et morsomt stykke. Vi satt igjen med ulike reaksjoner til hva vi syntes om stykke. Jeg må si det at jeg likte veldig godt hvordan de hadde humor i stykke men det var flere ting i stykke jeg syntes var litt «forstyrrende». 

(Nana morer seg i t-banen i Praha)