Søk plass
Hjem  |  Europa Backpack | Europaturen 22   |   No trains in the Netherlands today

Dagen startet med sol i Berlin og vi var tidlig oppe for å komme oss på toget til Nederland. Målet var Amsterdam. Men etter å ha krysset Tyskland på tvers og ha kommet oss over grensa, så fikk vi vite at vårt tyske tog omtrent er det eneste som går i landet i dag. På grunn av alvorlige feil i kommunikasjonssystemet lå hele togsystemet nede. Fremme i byen Amersfoort skulle vi ha byttet tog og reist en liten time videre til Amsterdam. – Ikke denne gangen gitt! Ingen tog og heller ingen ekstra busser eller noe. Vi fikk beskjed om at ca kl 17 så skulle det kanskje komme i gang igjen. Men etter to timers tålmodig venting i de kalde avgangshallene, ble plutselig fristen utvidet til minst kl 20… (Noe som skulle vise seg å ikke være mulig heller!) Da bestemte vi oss for å ordne opp selv: Vi krevde nye billetter til i morgen, booket litt om på hoteller, og en halv time senere sjekket vi inn i gamle byen av AMERSFOORT!

Denne plassen var helt ukjent for oss alle. En liten rusletur senere kan vi slå fast at dette må være en av Nederlands fineste byer! Wow, super koselig og vakker. Med kanaler, gamle fine hus og flotte hager og parkanlegg. Hele gamlebyen omtrent bilfri. Men pass deg for syklistene i livsfarlig fart!!!

Godt mulig noen av oss vil komme tilbake hit en dag. Men nå skal vi først sove litt og så forhåpentligvis reise videre til vårt siste reisemål: Amsterdam. Alle her kjenner nok på at batteriene har litt lavere energinivå nå, etter så mange dager på tur gjennom Europa. Likevel er stemningen god og vi gleder oss til å komme i mål. For en strålende gjeng!!!