Søk plass
Hjem  |  Europa Backpack | Europaturen 22   |   König Ludwig II, varme kilder, ICE og Berlin

Ja, her går det unna. Siden sist så har vi tatt farvel med München og benyttet oss av nok et lyntog på vår Grand Tour of Europe. I dag ble det en ICE4 fra Deutsche Bahn på strekningen München – Berlin. Full fart og veldig behagelig. På denne måten kan en reise gjennom Tyskland på få timer. I tillegg drives togene med strøm fra 100% fornybare energikilder. Tipp topp!

Før vi reiste fra München hadde vi valgfri programdag i går. Etter snart tre uker på tur var det ingen overraskelse at de fleste valgte å slappe av i et fantastisk termalbad i byen Erding. Faktisk verdens største av sin sort. Her finnes det alt fra Spa til superraske sklier. Vannet pumpes opp fra ca 2 km dybde. Deilig å slappe av på denne måten. Og ikke minst vel fortjent.

Mens de fleste valgte termalbad, var det en liten gjeng som skulle sørover og besøke et nokså kjent slott… Neuschwanstein! König Ludwig II skulle bygge seg et litt finere slott enn det familien allerede hadde. Han ville gjerne kombinere det «moderne» med de flotte borgene fra middelalderen. Kort fortalt – det ble aldri helt ferdig og den (litt) sære regenten fikk heller ikke glede av det særlig lenge… Men han etterlot seg i alle fall en besøksmagnet av de sjeldne! Godt at vi fikk se det utenom turistsesongen. En fin dag i et vakkert område rundt byen Füssen.

Nå er vi altså i den tyske hovedstaden og har beveget oss litt rundt i gatene allerede. Det går en kjølig vind, men vi slipper snø og is her oppe. På veien hit kjørte vi nemlig gjennom vinterlandskap! At Berlin er et spesielt sted trenger vi vel ikke å nevne egentlig. Omtrent alt av historiske hendelser i Europa involverte denne byen på en eller annen måte. Og etter 2. verdenskrig trodde mange at byen aldri skulle gjenoppstå. De tok grundig feil!

KU-Damm og Gedächtniskirche har vi besøkt i ettermiddag. Så venter mye mer i morgen!

Stay tuned.