Søk plass
Hjem  |  Europa Backpack | Europaturen 18   |   Gummersbach – Køln – Cologne – Kölch

Tekst: Borgny, foto: Barbara Reuter/Sven

En tettpakket dag 2 i vårt Europaeventyr er over. Dagen har inneholdt møte med ledelsen og omvisning på Freie Christliche Bekenntnisschule Gummersbach, innsats i suppekjøkken og en tur med vårt fantastiske vertsskap, Barbara, Wolfgang og Dorothea, til Køln.

Dagen startet med en tur til skolen der vi har fått være med på spansk timen hos Helena og engelsk timen hos Sebastian.  Elevene var i full sving med å pugge til eksamen. Vi har vært på møte med ledelsen der de fortalte om skolen og forklarte hvordan det tyske skolesystemet er bygget opp. Vi egalitære nordmenn var overrasket over at tyske barn blir sortert etter ferdigheter allerede fra de er ti år gammel. Sven og Borgny fikk omvisning på den flotte skolen og var med i en matte time litt over deres ferdighetsnivå. Julie og Nana fikk bli med å hjelpe til på suppekjøkkenet i Gummersbach.

På ettermiddagen dro vi til Køln sammen med Barbara, Wolfgang og Dorothea. Vi var en tur opp på taket i kølntriangle og nøt utsikten i det kalde været. Etterpå var vi innom Kölnerdomen og så kisten med de tre vise menn i og deretter dro vi til Wallraf-Richartz museet.

Dagen endte med en fantastisk middag på Ludwig im Museum og en god kopp te hjemme hos Wolfgang og Barbara.