Søk plass
Hjem  |  Europa Backpack | Europaturen 19   |   Gjennom berg og dal

Auf Wiedersehen Garmisch-Partenkirchen! Med gode opplevelser og minner i bagasjen tok vi i dag farvel med våre hyggelige verter. Vi skulle krysse Alpene og komme oss sørover. For vår del var det bare å sette seg på et tog som kjørte oss gjennom Brenner-tunnelen. Men i gamle dager, da hadde romerne etablert et toll- og overnattingssted på nordsida av Alpene, hvor all transport over fjellene måtte gjennom: Partenkirchen! På nedsida av elva Partnach ble de fattige og hjemløse «sigøynerne» plassert: I dag kalt Garmisch. Lokale folk forteller at en den dag i dag kan se forskjeller på nord- og sørboere som feks øye- og hårfarge.

Reisa vår gikk via kjente plasser som Mittenwald (fiolinbyggerstad) og Seefeld in Tirol (ski VM 2019) ned til Innsbruck. Her fikk vi akkurat tatt oss en liten sightseeing-runde og kjøpt et østerriksk flagg (Lena samler flagg fra alle landene som vi er innom på denne turen). Deretter satte vi oss godt til rette i våre reserverte seter på toget til Venezia. Nydelig å kunne krysse Alpene på denne måten. Først i Østerrike, så i Sør-Tirol. En del av Nord-Italia som hovedsakelig er tysktalende. Visste du det? Fram til 1. verdenskrig tilhørte dette området Østerrike, men ble så gitt til Italia. Fine fjell, grønne åser og uendelig med epleplantasjer. Dette er nemlig en av Europas store eplehager! Bare sjekk opprinnelsessted neste gang du plukker med deg noen epler fra butikken…

Etterhvert ble det flatere og flatere og vi svingte av ved Verona. Herfra kjørte toget østover, helt til sporet tok slutt. Vi var kommet til Venezia! Akkurat tidsnok til å få med oss litt av solnedgangen. Og i kveld har vi allerede rukket å rusle rundt i disse unike gatene, krysset broer og spist ekte italiensk mat.

I morgen skal vi gå av oss føttene og oppdage «alt» her i kanalenes by. Følg med!

Buonanotte!