Søk plass
Hjem  |  Europa Backpack | Europaturen 19   |   Fra Venezia til Roma – Bella Italia

Alle veier fører til Roma, sies det. Og i vårt tilfelle kan vi bekrefte at det stemte. Høyhastighetstoget brukte knappe 4 timer fra Venezia til Roma, inklusive flere stopp. Også denne gangen var vi oppi 250km/t og noen ganger kunne en lure på om vi skulle klare svingene… det ristet godt, men vi kom altså trygt fram til byen over alle byer.

Her bor vi meget sentralt på en veldig trivelig Bed&Breakfast. Et perfekt utgangspunkt for byens mest kjente severdigheter. Og det er mye å se! Så vi måtte komme i gang fortest mulig. Etter en kjapp innkvartering og klesskift var vi klare. Første mål var ikke noe mindre enn et nytt land! Ja, vi snakker selvsagt om Vatikanstaten. Sola holdt på å gå ned bak Peterskirken, paven satt nok og spiste kveldsmat og sveitsergardistene stengte dørene. Men vi fikk et stemningsfullt førsteinntrykk. Vi vender tilbake i morgen.

Siden vi allerede var godt i gang ruslet vi like godt nedover hele byen i skumringen. Forbi kjente historiske plasser som Castel Sant Angelo, Piazza Navona, Pantheon og Trevi-fontenen. Tilbake på hotellet viste skrittelleren 18’500 skritt, til tross for togreisen.

I morgen skal vi se resten!

Og for de som holder tellingen har vi til nå vært i 7 land!

Saluti a tutti!