Søk plass
Hjem  |  Europa Backpack | Europaturen 22   |   Berlin – en verdensmetropol

En dag i Berlin er en begynnelse, men langt ifra tilstrekkelig for å bli godt kjent med Tysklands hovedstad. Vi hadde tenkt å skaffe oss litt oversikt og et første inntrykk over denne metropolen, slik at det blir lettere og kanskje enda mer fristende å komme tilbake for et lengre opphold senere. Det tror vi at vi klarte temmelig bra. Føttene og t-banen fikk oss frem til de mest sentrale plassene i sentrum av Berlin.

Største delen av dagen tilbrakte vi i det som en gang var Øst-Berlin, altså DDR. Med utgangspunkt i Alexanderplatz og tv-tårnet gikk vandringen nedover forbi museer, Berliner Dom som Keiser Wilhelm II ønsket å imponere Vatikanet med, det nye vitenskap- og kultursenteret Humboldt Forum, Humboldt Universitet, så klart Brandenburger Tor og ikke minst Reichstag. Så tok vi turen innom minnesmerket for holocaust og videre til Potsdamer Platz. Her står det i dag store moderne bygninger som Sony Center osv, men under den kalde krigen var dette et slags No-mans-land. Med Check-Point-Charlie ikke langt unna.

Klart måtte vi se deler av den gamle muren også. Det finnes et sted hvor muren fremdeles står – Ved «East Side Gallery» er 1,3 km mur blitt til verdens lengste openair-galleri! Stilig og fascinerende kunst med en veldig mørk historisk bakgrunn.

OK, Berlin er nok en plass hvor vi bare kan si: Kom og se selv! Ikke vits i å skrive lange avhandlinger her. Denne byen må en bare utforske selv.

Helt utrolig å tenke over at det i 1945 bare var ruiner og steinbiter igjen…

Danke Berlin und auf Wiedersehen!

Vi gir oss ikke helt enda. Følg med på innspurten av Travelstudy 2022!