Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry | Canadatur 19   |   Whitewater Backcountry

Etter 8 timer med kjøring fra Vancouver til Nelson på onsdag var det godt å komme seg ut og opp i fjellet idag. Våren har virkelig meldt sin ankomst over hele sørlig British Columbia også her hvor vi opplevde opp til 12 grader på 2000 meters høyde. Dette byr på utfordringer med tanke på snø og kvaliteten på skikjøring men idag fikk vi nyte fine vårski forhold med deilig føre og strålende vær. Opplegget vårt disse tre dagene der vi er basert i Nelson er organisert av lokale Summit Mountain Guides. Så langt har de levert et bra opplegg med nydelige turer i spennende terreng, kursing på skred, skredutstyr og alpin skiferdsel.

Vi har to instruktører med oss, Kine og Bob. Kine er fra Norge og har bodd i Canada i fem år. Bob er en veteran å regne i bransjen med en guidekarriere som startet i 1981 og klienter som Dronning Sonja og resten av kongefamilien! Begge har guidet ski og klatring i regionen og er opptatt av å gi gjennomførte og svært profesjonelle opplegg.

Idag fikk vi øve oss på bruk av sender/mottaker (skredsøker) og hadde utallige innlegg rundt rutevalg og alpin ferdsel i løpet av 7 timer i fjellet. Terrenget her er annerledes med tanke på bratthet og formasjoner i tillegg til nye fenomen som «treewells». En lærerik dag som var en ordentlig høydepunkt i skikarrieren til flere av elevene. Vi gleder oss til to dager til i regionen på ski!