Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry   |   West Coast Best Coast

Norges Beste Vestkant. Det har vært et annerledes år. Når «The Ultimate Canadian Roadtrip» uteblir er det ikke et dårlig alternativ å tilbringe enda mer tid på Sunnmøre:)

24 dager i vestre Canada er ikke lett å erstatte med innhold skulle en tro, men de viser seg at når du driver skole på Sunnmøre så finnes det ingen dårlige plan B. 

I tillegg til en uke i Sogndalsdalen før påske med fokus på ski og toppturer så hadde vi en uke like over påske som vi fordelte mellom kysten og fjellet. Per har et hus i familien på Herøy like ved Herøy Kystmuseum. Kort fortalt er dette et eventyrlig perle på ei øy midt i et padleparadis! I samarbeid med Herøy Kajakklubb fikk vi muligheten til å gjennomføre grunnkurs hav over to dager. Dette er et 16 timers kurs som gir deg et solid fundament for videre padling med havkajakk på egenhånd og gir våttkort som bl.a. kreves for å leie kajakk de fleste steder. Mellom øktene ut på vannet ligger huset idyllisk til og byr på flere artige aktiviteter som roing og fiske. Eivind investerte og fikk igjen for strevet med turens eneste fangst, en solid torsk:) 

Etter et par dager ved kysten forflyttet vi oss en time til Sæbø som ligger langt inne i Hjørundfjorden. Omringet av fjordlandskap og stupbratte tinder er kontrastene enorme til der vi var basert tidligere i uken, men likevel bare en time unna! Sæbø var base for toppturer på ski. Heldigvis hadde det snødd svært mye i tiden like før turen og forholdene var optimale for å ta to klassiske turer, Skårasalen og Nordre Sætretind. Pudder i april er ikke hverdagskost og det ble noen solide gledesrop i bratte fjellsider:) Sæbø er et utrolig koselig sted med genuin bygdeliv i eventyrlige omgivelser. Kveldsstund på Sæbø Fjordsauna og grillfest på campingen hørte med til et flott opphold i tinderiket. 

Elise ror en tur i sundet med Herøy Kystmuseum i bakgrunnen.
Lek er en viktig del av å bli trygg i kajakken. Her fra Grunnkurs Hav med Herøy Kajakklubb.
Fiskeren og Havet.
Resultatet av flere timer med tålmodighet:)
Elise rett før sjokket:)
Eivind stuper fra taket på Sæbø Fjordsauna!
Venner for livet.
Zennmøre
#fhslærerliv
På vei opp til Skårasalen 1542 moh.
Stemning!
Pudderalarm!
Lunch with a view
Majestetiske fjell overalt du ser.
Julie fant godsakene under toppen på Nordre Sætretind 1365 moh.
Pudderdans
Covershot
Fredrik leder an opp fra Fladalen mot Nordre Sætretind. Klassikeren Sylvkallen er rampen i bakgrunn. Dette fjellet er lett gjenkjennelig fra internatet på skolen faktisk!
Julie er blitt godt fjellvant etter to år på ÅFHS. Vi har hatt stor glede av å ha henne som andreårs ledertreningselev i klassen vår.
Kanskje ukas best bilde.
Utsikten fra huset på Herøy mot sørvest.
Tiril vet å nyte god snø. Som tidligere alpinist i Norgestoppen viser hun oss hvordan det skal gjøres hver gang vi har ski på beina:)