Søk plass
Hjem  |  Canada Backcountry   |   Vancouver Island: Surf og Kajakk i Stillehavet!

Husk å følg @canadaafhs på Instagram for siste nytt og alle inntrykk fra våre eventyr gjennom hele skoleåret i Norge og Canada!

2 timer med stor båt vest for Vancouver ligger Vancouver Island, en øy på størrelse med Danmark, men i motsetning til Danmark har Vancouver Island høye fjell, mange fjorder og gamle dype skoger.

Vi skulle få nyte siste uken på tur i Canada på øyas vestkyst. I enden av veien der Stillehavet og urskog setter rammene for et liv utenfor allfarvei. Vi leide vårt eget hus i Ucluelet for dagene vi tilbrakte der og ellers var vi på tredagers kajakktur med teltovernatting. 

Tofino er et verdenskjent surfested og på Long Beach i Pacific Rim National Park fikk vi en dag med surfeopplæring av Relic Surf Co. 

Resten av dagen ble tilbragt i Tofino by, en sjarmerende liten kystby med yrende liv i havna av fiskebåter, hvalsafari-turister og sjøfly. Byen er kjent for sine kunstgalleri som stiller ut noen av Canadas mest populære urbefolkningskunstnere. Blant disse er Henry Roy Vickers, kjent over hele verden for sin unike trykkunst. Han var tilfeldigvis på galleriet sitt for første gang på flere år og flere av elevene fikk møte og samtale med en av Canadas største moderne kunstnere! 

Dagen etter var det noen som ville surfe mer og trosset surt vær og kaldt vann. Lukas fikk sitt livs beste bølge og gjenge fikk god kontakt med flere lokale som lot seg imponere av pågangsmot i de til tider utfordrende forholdene. Resten tok en spasertur på West Pacific Trail, en flott tillaget sti på 4 km med fin utsikt over havet og muligens med mulighet til å se bjørn!

Denne ettermiddagen fikk vi også treffe staben ved Majestic Ocean Kayaking som skulle ta oss med på en 3 dagers kajakktur dagen etter. Vi ble preppet på pakking i våtposer og testet at klær og utsyr var på plass.

Kajakktur!

Vi var alle spente da vi møtte tidlig opp for å dra på oss våtdrakt og sette oss i en dobbel kajakk. Det var 3 ivrige guider; Eric, Courtney og Claudio som møtte oss og gav klare instrukser på hvordan alt skulle pakkes. Vi kom oss endelig avgårde og innen kort tid hadde vi allerede sett hval, ørn og sjøløver! Vi campet på David Island i Barkley Sound, og det ble servert deilige retter og fyrt bål; gode elementer for en flott tur. Dag 2 padlet vi store deler av dagen, fikk servert lunsj på en liten strand og kom tett på dyrelivet.

Etter nedpakk og en yogatime på stranden den siste dagen kom regnet. Da var vi raske til å komme oss tilbake til the Secret Beach hvor det ble laget en deilig lunsj før avreise. 

Det er ikke lett å beskrive alle inntrykk en slik tur på tre dager gir. Derfor lar vi bildene tale for seg selv:)